Digidexo.com

Uønsket vekttap

Fedme er en vanlig årsak til en rekke helseproblemer, inkludert høyt blodtrykk og hjertesykdom. Mange tyr til slankepiller, trening, slanking og andre vekttap rettsmidler for å gå ned i vekt for helse eller andre kosmetiske grunner. Men det er noen som bruker vekttap strategier som faktisk kan være skadelig for deres helse. Ikke bare er disse vekttap metoder skadelig, men de kan også være svært ineffektive i permanent holde vekten av. Følgende vekttap metoder er uønsket.

Anoreksi

Anoreksi er en spiseforstyrrelse med en psykologisk komponent til den. Noen anorektikere tror at de er overvektige når de er i stedet alvorlig undervektig. Anorexics ofte hopper over måltider, mosjon overdrevet og plage over vekten sin.

Bulimi

Bulimi er praksisen med oppkast opp mat for å redusere antall kalorier som forbrukes, med håp om å miste vekt. Bulimikerne ønsker å være i stand til å spise uten å få vekt. Imidlertid kan overdreven oppkast skade spiserøret og tennene. Mye oppkast kan også forårsake fordøyelsesproblemer som det skader magemusklene.

Crash Dieting

Noen individer ta sunt vekttap til en ekstrem. Vekttap på frekvensen på tre pounds hver uke er sunt. Men noen velger å dramatisk redusere kaloriinntaket mens du trener for mye. Kroppen ofte ikke har tid til å tilpasse seg den raske vekttap. Crash dietter kan føre til alvorlig sult, depresjon, utmattelse, hjertesykdommer, nerveproblemer og muskelproblemer. Crash slanking kan også føre til at nyrene, hjertet og leveren til å mislykkes.

Yo-Yo

Yo-yo slanking oppstår når en dieter vellykket oppnår ønsket vekt, forlater kosthold og mosjon regime, og gjenvinner vekt. Yo-yo slanking oppstår vanligvis som følge av et tap i selv motivasjon eller en manglende forståelse for hvordan stoffskiftet fungerer. Dette kan resultere i de samme helsemessige problemer som følge av krasj slanking.

Fasting

Fasting for en dag har minimal eller ingen helseproblemer. Men noen velger å faste i flere dager for å gå ned i vekt. De som slutter å drikke væske helt vil bli farlig dehydrert i to dager eller mindre. Heldigvis, noen fasters drikke vann for å holde seg hydrert. Noen fasters drikke grønnsaksjuice for å minimalisere virkningene av underernæring. Men grønnsaksjuice ikke alltid gi alle de næringsstoffene som trengs.