Digidexo.com

Hva er Vocal Cord Arrdannelse?

Hva er Vocal Cord Arrdannelse?


Stemmebåndene, også kjent som stemmebåndene, strekker seg over strupehodet. De vibrerer å produsere språklyder og sang, åpen når en person puster inn og lukker når hun holder pusten. Stemmebånd arrdannelse kan skyldes utvekster på stemmebåndene, kirurgi, aldring eller andre helsemessige problemer.

Symptomer

Symptomer på et stemmebånd arr kan innebære heshet når du snakker, problemer med å snakke eller produsere lyd, og tetthet eller sårhet i nakkemusklene. Arrdannelse normalt ikke føre til problemer med å puste eller svelge, men dette avhenger av den underliggende tilstanden forårsaker arrdannelse.

Årsaker til Vocal Cord Arrdannelse

Arrdannelse på stemmebåndene kan være forårsaket av cyster, polypper eller andre utvekster på slimhinnen i stemmebånd eller andre slimhinner. Slimhinnene er betydelig i funksjon av stemmen og kan føre til blokkering i slimete kjertel, som fører til at stemmebåndene til å bli irritert. Arrdannelse kan også være forårsaket som et resultat fra aldring og andre helsemessige problemer. Det er også vanlig etter operasjoner på nakkesøylen og fjerning av kreftsvulster.

Evaluering og Diagnose

En lege kan vanligvis avgjøre hvorvidt det er en stemmebånd arr ved hjelp av et endoskop. Dette bidrar til å finne noen hevelse, rødhet, forstørrede blodkar eller endre i farging. Ofte kan en lege foreta en stemme evaluering for å avgjøre en underliggende sykdom og deretter henvise pasienten til en laryngologist, som er spesialist i stemmeproblemer og har en kunnskap av øre, nese og hals problemer.

Behandling

Behandling av stemmebånd arrdannelse kan innebære kirurgi, noe som gir stemmebåndene hvile ved å ikke snakke eller synge, eller medisiner. Behandlingsmetoden er svært avhengig av årsaken og alvorlighetsgraden av arrdannelse.