Digidexo.com

Grunner for en lav Kalium Resultat på en blodprøve

Grunner for en lav Kalium Resultat på en blodprøve


Kalium er et næringsstoff, vanligvis oppnås gjennom mat, som påvirker funksjonen av nerve og muskelceller. Lave nivåer av kalium i blodet, eller hypokalemi, kan være en livstruende tilstand som krever umiddelbar oppmerksomhet. Lave nivåer av kalium er diagnostisert ved en blodprøve. Lav kalium er vanligvis forårsaket av utskille store mengder av kalium gjennom urinen.

Årsaker til lav Kalium

Den vanligste årsaken til en lav kalium resultat på en blodprøve er overdreven tap av kalium gjennom urinen. Diuretika, eller vanndrivende, kan føre en person til å miste kalium, som kan diaré eller en spiseforstyrrelse. Ved hjelp av avføringsmidler i overkant kan også føre til for mye kalium utskilles. Kronisk nyresvikt kan også være en grunn for å miste kalium. I sjeldne tilfeller kan lav kalium være et resultat av ikke å få nok kalium i kosten. Det er viktig å konsultere med en lege for å finne den nøyaktige årsaken til lav kalium på en blodprøve.

Symptomer på lavt kalium

En normal blod kalium nivå er 3.6 til 4.8 milliekvivalenter per liter. Lav kalium i blodet kan føre til svakhet og tretthet, noe som gjør en person føler seg sliten eller har problemer med daglige aktiviteter. Fordi kalium påvirker muskelcellene, kan lave nivåer av det føre til muskelkramper eller uregelmessigheter i hjerterytmen, kalt arytmier. Lav kalium kan også påvirke excretory systemet, forårsaker forstoppelse.

Hvordan Kalium påvirker kroppen

Kalium spiller en viktig rolle i hjernen måte sender elektriske signaler mellom cellene. Det er også involvert i å sende meldinger til musklene og hindre muskelkontraksjoner. Fordi den har en elektrisk ladning, hjelper det modulere fluid og elektrolyttbalansen i kroppen. Sunn mat, spesielt frukt og grønnsaker, er en viktig kilde til kalium.

Betraktninger

Lave nivåer av kalium er vanligvis oppdaget av en blodprøve. Lave mengder kalium kan være et tegn på en alvorlig problem, for eksempel nyresvikt. Det kan føre til alvorlige dysfunksjoner i kroppen, spesielt i musklene i hjertet. På grunn av dette, er det viktig å rådføre seg med en lege om blodprøveresultater som tyder på lav kalium. Leger kan behandle denne tilstanden med kaliumtilskudd eller ved å behandle den underliggende årsaken til kaliummangel. Det er viktig å se en lege før du tar kaliumtilskudd eller noen annen form for behandling.