Digidexo.com

Sykdommer som påvirker kognitiv utvikling i spedbarn

Sykdommer som påvirker kognitiv utvikling i spedbarn


Den kognitive utvikling av et spedbarn barnet er første skritt i å skape grunnlaget for læring språk, hukommelse, resonnering og tenkning, ifølge Centers for Disease Control and Prevention. Også under den kritiske fasen av et barns liv, frem til ett års alder, er han lære å bånd med sine foreldre eller med en vaktmester. Det er visse sykdommer som kan ha negativ innvirkning på kognitiv utvikling hos spedbarn.

Varselskilt

Når en baby er et år gammel han bør være i stand til å vise svar på enkle muntlige forespørsler, traff to objekter sammen, finne glede i å kopiere folk, og sitte opp uten hjelp, melder Centers for Disease Control and Prevention. Når et spedbarn er ikke i stand til å stille ut disse atferd i en alder av ett, har han en utvikling forsinkelse. Developmental screening (observere barnets atferd) bør utføres av en lege eller sykepleier for å vurdere situasjonen og eventuelt koble den til en viss sak. Det er viktig å finne kilden til problemet tidlig, og hindre den fra å bli verre, i tilfeller hvor det kan bli hjulpet.

Atferdsvansker

Det er flere atferdsvansker som påvirker en baby evne til å utvikle seg ordentlig.

Autistic Disorder, mer kjent som autisme, får folk til å behandle informasjon veldig annerledes enn andre. Det kan føre til problemer med språkutvikling, uvanlig atferd og sosiale spørsmål. Autisme varierer i alvorlighetsgrad. En av de tidlige tegn på autisme er når et spedbarn ikke reagerer på navnet hennes etter et år.

Utviklingshemming fører til store forsinkelser i et barns utvikling, stunting hennes kognitive utvikling veldig tidlig i livet. Down syndrom, føtalt alkoholsyndrom, genetiske forhold og fødselsskader er årsaker til utviklingshemming.

Attention-Deficit / Hyperactivity Disorder (ADHD) fører til vanskeligheter med å fokusere, utslett atferd og overdreven aktivitet. Hjerneskade, tidlig levering og alkohol og tobakk inntak av mor under graviditet er noen av de mulige årsakene til ADHD.

Cerebral Parese

Cerebral parese påvirker evnen til å bevege seg muskler effektivt. Et spedbarn under tre måneder som har problemer med å håndtere bevegelsen av hodet når han blir plukket opp, og beina som krysser i en saksemønster, er tegn på at barnet kan ha cerebral parese. Skade eller utviklings hjernen problemer kan føre til cerebral parese.

Synstap

Synstap kan forekomme i sjeldne tilfeller fra prematuritetsretinopati (ROP), arrdannelse på netthinnen. Premature barn har høy risiko for ROP, sier Dr. Gary Heitling i optometri. Et spedbarn med synstap vil ha forsinkelser i kognitiv utvikling, fordi barnet ikke vil være i stand til å knytte ord med personer eller gjenstander.

Hørselstap

Hørselstap kan oppstå midlertidig fra en øreinfeksjon, noe som fører til opphopning av væske i ørene. Hvis et spedbarn er ikke i stand til å høre i perioder, vil det svekke deres evne til å begynne å forstå begynnelsen av språk, en del av deres kognitive utvikling. Meslinger, meningitt (en infeksjon av væske nær ryggmargen og hjernen), og kjerneicterus (hjerneskade) kan føre til hørselsskader. Alle disse kan forebygges eller hjulpet med vaksiner og visse behandlinger.