Digidexo.com

Hvilke funksjoner i mandlene?

Hvilke funksjoner i mandlene?


Mandlene er en del av lymfesystemet og beskytte kroppen mot skadelige bakterier og forurensninger. De ligger strategisk, like bak munn og nese, og danner den første stasjonen i forsvaret mot alle inge og inhalert forurensninger. De løse stykker av hengende vev som ligger på hver sin side av halsen er kalt Palatine mandlene. De som ligger innenfor halsen, nær den bakre åpningen av nesehulen er adenoids, eller svelget mandlene. Den sammenkoblede strukturert som ligger ved foten av tungen kalles språklige mandlene.

Gi immunitet

Mandlene funksjon for å felle bakterier og antigener og tillater kroppen å produsere antistoffer mot dem. Ifølge artikkelen "Immunitet i Helse: Funksjonen til Mandlene og andre Sub-epitel lymfeknuter i Kroppslig Økonomi,« den primære funksjon av mandlene er å gi lokal immunitet. De fanger virus, bakterier og andre smittsomme forurensninger og holde på dem før immunsystemet går inn for å drepe.

Process lymfe

Mandlene prosess lymfatisk eller lymfe væske i samklang med andre lymfevev. Lymfe væske sirkuleres i vev av lymfesystemet. De lymfatiske funksjoner for å fjerne mellomvæske fra tilstøtende vev og organer, for å absorbere fettsyrer og transportere dem inn i sirkulasjonssystemet, og å transportere immunceller til og fra lymfeknuter. Lymfevæsken inneholder fett, proteiner og lymfocytter, som er en type hvite blodlegemer. Det spiller en primær rolle i å filtrere og ødelegge bakterier og giftstoffer.

Produsere antistoffer

Mandlene produsere antistoffer som nøytraliserer luftveisinfeksjoner (f.eks lungebetennelse, bronkitt, ørebetennelse, laryngitt, bihulebetennelse og rhinitt) som kommer inn gjennom halsen, munn eller nese. Antistoff (eller immunoglobuliner) er proteiner som finnes i blodet og andre kroppsvæsker. De fremstilles ved hjelp av forskjellige komponenter av kroppens immunsystem og gi beskyttelse mot kjemikalier, virus, parasitter, sopp og bakterier. Ifølge en artikkel publisert av Immunologi Program, Oklahoma Medical Research Foundation, tonsillar B-celler (en type Palatine mandel celler) modne til å produsere fem klasser av antistoffer. De produserer spesifikke antistoffer mot Staphylococcus aureus, Haemophilus influenzae, Streptococcus pneumoniae, poliovirus og difteri toxoid.