Digidexo.com

Årsaker til smerte bak bryst

Introduksjon

Hvis du føler smerte bak en av brystene dine, kan du automatisk tror det er en svulst. Heldigvis er denne antakelsen hovedsakelig grunnløse, fordi brystkreft ikke forårsaker smerter i en tidlig fase. Men sannsynligheten for at det ikke er brystkreft ikke lage din brystsmerter noe mindre alvorlig, som det kunne være en fordøyelseskanal eller hjerte problem. Les videre for å lære om to vanlige årsaker til brystsmerter, hvorav den ene er ganske små, mens en annen er livstruende.

Acid-reflux sykdom

En vanlig årsak til bryst eller brystsmerter er syrereflukssykdom. Når du har denne tilstanden, renner magesyre i spiserøret (som er grunnen til at det ofte skjer når du legger deg ned), som forårsaker halsbrann. Du opplever halsbrann som en brennende følelse bak bryst, snarere enn en stikkende smerte, men den brennende kan bli alvorlige hvis du ikke tar en over-the-counter medisiner eller i det minste sitte opp.

Såre brystmuskulaturen

Brystsmertene kan være noe mer enn såre muskler. Dette bør ikke komme som noen overraskelse hvis du har gjort brystøvelser (for eksempel push-ups), men du har kanskje også trukket en muskel og ikke vet det. Dette ville føre til smerter i brystmuskulaturen, som spenner brystet området, fordi de er fylt med melkesyre og sår. Smerten av såre brystmusklene, heldigvis, avtar innen en uke.

Costochondritis

Costochondritis forårsaker en skarp, rå smerter i brystområdet, fordi det oppstår når brusken kobler en rib til sternum (brystbenet) blir betent. På grunn av de til dels sterke smerter, kan costochondritis imitere smerten av et hjerteinfarkt. Du vet at du kan ha costochondritis fordi du vil oppleve smerte når du puster dypt, eller når du hoster. Uansett er det lurt å oppsøke lege for å utelukke andre årsaker.

Heart Attack

Du kan også oppleve smerter bak bryst i øyeblikkene før du har et hjerteinfarkt, en tilstand der en del av hjertet ditt dør siden det ikke får nok oksygen. Det er derfor det er en god idé å gå til legen din eller legevakten hvis du opplever noen form for brystsmerter. Men du kan ofte fortelle om brystsmerter er et symptom på et hjerteinfarkt fordi det er en stikkende smerte, ofte så mye det vil gjøre deg dobbelt over. Naturligvis, bør du ringe 911 eller gå til legevakten på følelsen denne alvorlige brystsmerter.