Digidexo.com

En liste over fytoøstrogener

En liste over fytoøstrogener


Fytoøstrogener er funnet i både plante-og dyreriket. De er steroler, noe som betyr at de er en gruppe av hovedsakelig umettede faste alkoholer, slik som kolesterol, og som finnes i fettvevet hos planter og dyr. Ifølge Medicine Online, fytoøstrogener er i utgangspunktet østrogen og er kjemisk ligner på østrogen hormon som produseres av mennesker. Legge til matvarer som inneholder fytoøstrogener til din diett kan potensielt redusere risikoen for hormonelt provoserte tilstander som brystkreft, hjertesykdom, høyt kolesterol og osteoporose. Det finnes ingen standardiserte anbefalte daglige krav til hvor mye phytoestrogen å inkludere i kostholdet ditt. Enkeltpersoner er advart mot å legge store mengder fordi dette kan føre til alvorlige bivirkninger. Snakk med en lege for å finne ut om økende phytoestrogen i kostholdet ditt er trygt og vil være fordelaktig.

Nøtter og oljefrø

Nøtter og frø er vanligvis høy i fytoøstrogener, og linfrø er den beste kilden, ifølge kostfiber Food. Etter linfrø, er følgende nøtter rangert fra høyeste til laveste i phytoestrogen innhold: sesamfrø, pistasjnøtter, solsikkefrø, kastanjer og mandler. Selv valnøtter, cashewnøtter og hasselnøtter forbli gode kilder til fytoøstrogener, de gir de laveste nivåene av fytoøstrogener blant nøtter.

Belgfrukter og soya

Soyabønner er en god kilde til fytoøstrogener og er et viktig landbruks avling globalt. Soyaprodukter er mest vanligvis finnes i bearbeidet mat og er vanligvis ikke konsumeres direkte av mennesker. Soy-baserte drikker og matvarer som tofu, veggisburgere og soya pølser er høy i fytoøstrogener. Linser og marineblå, pinto og fava bønner inneholder også fytoøstrogener. Andre bønner som er en god kilde til fytoøstrogener inkluderer kikerter og delt grønne og gule erter.

Kornblanding og Brød

Hel-korn brød og korn har angitt ernæringsrampelyset for å være en god kilde til antioksidanter og fytokjemikalier, inkludert phytoestrogen. En av fytokjemikalier, lignaner, er en phytoestrogen som har vist seg å redusere risikoen for hormonelt koblede sykdommer. Lignaner er funnet i det ytre lag, eller kli, av kornkjerner som hvete, bygg, havre, rug, mais og ris. Forbruker frokostblandinger og brød laget med hele korn, snarere enn raffinert korn, gir flere helsefordeler.

Urter

Urter har vært brukt i århundrer for å behandle en rekke helsetilstander. Urter som klaseormedrue, dong quai, ginkgo, ginseng og rød kløver er kjent for sine phytoestrogen fordeler. Disse urtene kan kjøpes på apotek, helsekostbutikker og på nettet. De er vanligvis inntas som piller eller tinkturer og bør brukes i mengden anbefalt.

Andre kilder

Ifølge Science Daily, den første omfattende studien av fytoøstrogener i dyr ble ferdigstilt i 2008 Studien viste at phytoestrogen er lavere i kjøttprodukter enn i ikke-kjøtt mat kilder. Studien indikerte fytoøstrogener er funnet i melk og melkeprodukter, egg, kjøtt, fisk og sjømat. Infant soya formel hadde høyest nivå av fytoøstrogener, ifølge studien.