Digidexo.com

Medikamenter som forårsaker en metallisk smak i munnen

Det er flere grunner til en person kan oppleve en metallisk smak i munnen. Noen ganger kan en tann infeksjon eller bakterier i munnen sin slimhinnene er årsaken. Flere medisiner kan også bringe på denne merkelige bivirkningen. Det er alltid viktig å forstå alle de bivirkninger av noe narkotika du tar for å vite om du bør kontakte legen din om dine spesielle resepter.

Dysgeusia

Den medisinske termen for endringer i smaken er smaksforstyrrelser. Medisiner ofte bringe på smaksforstyrrelser ved å endre måten kroppen registrerer mat, gir det bitre, salt eller metallisk smak. Denne irriterende bivirkningen er vanlig blant eldre pasienter som de ofte ta flere medisiner. Når medisinen er avviklet, disse smaksopplevelser som regel vil forsvinne.

Antibiotika

Antibiotika er ofte årsaken til en metallisk smak. Følgende antibiotika noen ganger føre til en metallisk smak: Ampicillin, et medlem av penicillin gruppe og en behandling for vanlige bakterier som forårsaker infeksjoner som blære infeksjoner og ørebetennelser; tetracyklin behandler infeksjoner og handlinger for å kontrollere akne; og bleomycin, er en injeksjon medisiner som brukes i kjemoterapi behandling. Cefamandole, dreper bakterier og hindrer deres vekst, mens levofloksacin behandler infeksjoner og brukes etter miltbrann eksponering. Lincomycin brukes for alvorlige infeksjoner og virker ved å hindre produksjon av proteiner som trengs av visse bakterier.

Blodtrykk medisiner

Som en stor del av befolkningen aldre, er forskrivning av blodtrykk og blod tynnere medisiner blitt mer vanlig. ACE-hemmere som kaptopril og enalapril er i denne gruppen av narkotika. ACE betyr angiotensin-converting enzyme. Kaptopril og enalapril er begge brukes til å behandle hjertesvikt, høyt blodtrykk og for å forbedre oddsen for å overleve et hjerteinfarkt. Diltiazem er en kanal blocker medisiner som brukes til å bremse hjertets rytme og å behandle angina og høyt blodtrykk. Disse er alle kjent for å fremstille en metallisk smak bivirkning.

Thyroid og Diuretika

Noen skjoldbrusk medisiner også produsere en metallisk smak. Carbimazole er et stoff som brukes til å behandle hypotyreose og skjoldbruskkjertelbetennelse. Methimazole er også foreskrevet for en overaktiv skjoldbruskkjertel grand eller i forberedelse til skjoldbruskkirurgi. Amilorid er vanndrivende som ofte foreskrevet for å gjenopprette kaliumnivået ved å begrense hvor mye natrium i kroppen absorberer. Amioloride også fører til at maten har en metallisk smak.

Muskel Relaxers

Flere muskel relaxers kan påvirke smaken av mat eller produsere en rest metallisk smak. Baklofen er foreskrevet for muskelkramper ofte forårsaket av multippel sklerose. En annen muskelavslappende middel med den samme bivirkning er klormezanon, et sedativ og muskelavslappende middel.