Digidexo.com

Hva er Triphala Powder?

Triphala pulver er en av de mest populære urte formler som brukes i ayurvedisk medisin, som er en type alternativ medisin. Den mest vanlige bruken er som en fordøyelseskanal hjelpemiddel, men det hjelper også å rense ulike deler av kroppen, for eksempel blod eller leveren. Triphala pulver består av en blanding av tre urter: Amla, baheda og Harada.

Ayurvedia

Ayurvedisk medisin er en gren av gratis og alternativ medisin (CAM) som oppsto tusener av år siden i India. Ayurvedisk medisin holder at balanse blant humors i kroppen kan fremme riktig helse og kan bistå i å unngå sykdom. For å oppnå denne balansen, utøvere av Ayurvedia foreslå bruk av visse indiske urter, massasje av bestemte områder og nøye utvalgte dietter. Triphala pulver er en urteblanding som er foreslått av de som er godt bevandret i ayurvedia.

Komponenter

Navnet "Triphala" betyr "tre frukter," fordi det er tre komponenter av Triphala pulver: Amla, baheda og Harada. Amla kommer fra frukten av et tre som er innfødt til India, og det er en rik kilde til vitamin C. baheda kommer fra en bitter frukt, men inneholder rikelig med vitamin A, protein og omega 3 fettsyrer. Harada er kjent som "den tibetanske kongen av medisin", og det er kjent som en tonic for hjertet og hjernen, samt for lang levetid. Hver av disse ingrediensene alene er kjent for sine medisinske egenskaper i ulike områder, inkludert anemi, øyeproblemer, sinus allergi og astmatiske symptomer.

Primær bruk

Den primære bruken av triphala pulver er som en regulator av fordøyelsessystemet. Selv om hver av de tre komponenter av triphala pulver er kjent for å påvirke fordøyelsessystemet, er kombinasjonen visstnok særlig potent. Triphala pulver fungerer som et avføringsmiddel, som renser ut kroppen, kvitte det fra avfall. Det hjelper da å opprettholde kroppens naturlige balanse, noe som fører til et sunnere liv.

Sekundære bruksområder

Selv triphala pulver brukes primært for å hjelpe fordøyelsen, er det også foreslått å forbedre sirkulasjonen, lavere blodtrykk, bedre leverfunksjon og hjelp i vekttap. Det er spioneringen som å ha egenskaper som bekjemper skadelige bakterier, virus, allergier, andre mutagener og til og med kreft. Noen hardcore ayurvedia brukere se det som et universalmiddel som kan kurere alle sykdommer.

Indian Attitude Toward Triphala Powder

Selv triphala pulver kan brukes kun som et avføringsmiddel, ayurvediske leger i India ser på det som mye mer enn det. De foreskrive den til å hjelpe med en myriade av helseproblemer. Som et populært ordtak i India går, "Nei mor? Du trenger ikke å bekymre deg hvis du har triphala." De sier dette fordi de tror at triphala pulver renser organene akkurat som en mor bader barnet sitt.