Digidexo.com

Diabetisk nevropati Physical Therapy Treatment

Diabetisk nevropati manifesterer seg på forskjellige måter. Prikking, brenning og tap av følelse i hender eller føtter er et resultat av nerveskader, også kalt perifer neuropati. Det er en sterk sammenheng mellom høyt blodsukkernivå og diabetisk nevropati. Senke blodsukkernivået kan bidra til å forebygge og muligens reversere noen symptomer på diabetisk nevropati. Fysioterapi er en annen behandling som kan bidra til å gjenopprette balanse og følelse som du kan ha tapt.

Fysioterapi

Diabetisk nevropati er en smertefull tilstand, så tanken på fysioterapi ikke kan virke tiltalende, som det innebærer bevegelse. Imidlertid vil fysioterapi hjelpe deg å gjenvinne bevegelser som du kan ha mistet eller forbedre din balanse når han går. En personlig løpet av behandlingen vil først analysere hva fysioterapi er best for deg. Dette kan omfatte bruk av bukseseler og splinter samt treningsapparatene. Deretter vil du motta en progressiv behandlingsplan.
Behandlinger vil fokusere på å opprettholde og forbedre omfanget av bevegelse, samt å styrke musklene. For eksempel noe så enkelt som å lære å stå uten å bli svimmel kan være en del av diabetisk nevropati fysioterapi. Du vil også lære hvordan du kan manøvrere over ulike flater for å unngå å snuble og falle når du går om dine daglige aktiviteter. Forbedre balansen, noe som kan ha forverret med nevropati, vil også være inkludert i fysioterapi.
Splinter og bukseseler kan også inngå som en del av fysioterapi. Ved hjelp av håndleddet splinter kan hjelpe deg til å lære og bruke riktig teknikk når du plukker opp eller gripe gjenstander. Din fysioterapeut kan ønske å passe deg med en ryggvarmer å forbedre riktig holdning til å bidra til å bekjempe smerter forårsaket av nerveskade.

Forbedre livskvalitet

Et av hovedmålene med fysioterapi er å forbedre livskvaliteten din, lindre symptomene på diabetisk nevropati. Bedre utvalg av bevegelse og balanse vil tillate deg å være mer aktiv og selvstendig. Jo før du søker fysioterapi, jo mer sannsynlig er det at din tilstand vil forbedre. Derfor, snakk med legen din så snart som mulig hvis du begynner å føle prikking eller brennende følelse i hender eller føtter eller utvikle problemer med å vandre og å gripe gjenstander. Senke blodsukkernivået vil hjelpe deg å unngå ytterligere komplikasjoner. Siden muskler forbrenner glukose mye mer effektivt enn fett, fysisk terapi som inkluderer motstand styrketrening kan hjelpe deg å oppnå lavere blod sukker.