Digidexo.com

Virus som forårsaker hjertesykdom

Virus som forårsaker hjertesykdom


Hjertesykdom, eller "hjerte-og karsykdommer," er et teppe begrep som brukes til å dekke den store variasjonen av sykdommer og sykdommer som kan påvirke noen. Hjertesykdom har en lang sykehistorie og en gang var tenkt å være en dødsdom. I dag, er hjertesykdom nummer én morder av menn og kvinner. Dessverre er det noen vanlige virus som kan forårsake hjertesykdom. Forebygging av hjertesykdom er best. Imidlertid kan tidlig oppdagelse også være viktig å effektivt håndtere sykdommen.

Historie med hjertesykdom

Ifølge American Heart Association hjemmeside, har spørsmålet om hjertesykdom vært en bekymring i hundrevis av år. I året 1917, dannet en gruppe sosialarbeidere og leger den første hjertesykdom organisasjon, som senere ble kjent som The American Heart Association. På 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet hjertesykdom ble betraktet som en dødsdom for pasienter som led av det. I løpet av denne tidsperioden var det ingen reelle inngrep eller medisiner som kan bekjempe sykdommen.

Symptomer på hjertesykdom

Alle bør være klar over symptomene på hjertesykdom. Du bør imidlertid være oppmerksom hvis du har en familiehistorie med hjertesykdom. Det finnes flere forskjellige advarsel tegn på hjertesykdom. Nettstedet for Mayo Clinic påpeker at du bør umiddelbart se deg lege hvis du opplever:

Fatigue
Kortpustethet
Uregelmessig hjerterytme eller et hjerte bilyd
Brystsmerter
Hovne føtter og ankler

The Mayo Clinic påpeker også at hjertesykdom er lettere å behandle når det blir oppdaget tidlig. Tidlig påvisning er viktig fordi det betyr at du vil ha minst skade.

Årsakene til hjertesykdom

Det er vanlige virus som kan føre til hjertesykdom. Bakterielle infeksjoner kan være forårsaket av virus, og disse infeksjonene kan føre til alvorlige hjertesykdom. Noen former for influensavirus, femte sykdom, gastrointestinale infeksjoner, mononukleose og meslinger kan alle være årsaken til hjertesykdom. Det er også infeksjoner forårsaket av seksuelt overførbare sykdommer som kan forårsake en infeksjon i hjertet, og dermed føre til hjertesykdom.

Effekter av hjertesykdom

Når hjertet er skadet er det nesten umulig å reparere. Dette er grunnen til at tidlig påvisning er så viktig. The Mayo Clinic hjemmeside melder at virkningene av hjertesykdom kan bety en redusert funksjonalitet av hjertet som kan føre til hjerteinfarkt, slag, perifer karsykdom og aneurismer. Det kan også bety at du trenger å gjennomgå operasjoner for pacemaker plassering og forbigår. Du kan også trenge medisinske behandlinger som for eksempel kateterisering prosedyrer for å behandle de blokkerte arterier. I verste fall kan effektene av hjertesykdom bety hjertesvikt og til slutt død.

Forebygging av hjertesykdom

Hjertesykdom er lettere å forhindre enn det er å behandle. Se kosthold, spise lite fett, lite natrium matvarer er svært viktig. Regelmessig mosjon og vektkontroll er også en viktig del av forebygging. Får vanlige kontrollene fra din fastlege er også svært viktig. Dette kan bidra til å kontrollere høyt blodtrykk og høyt kolesterol eller fange sykdommer som diabetes. Hver og en av disse medisinske problemer kan øke muligheten for at du vil få hjertesykdom. Også, reduserer stressnivået og røykeslutt kan også bidra til å hindre hjertesykdom.