Digidexo.com

Fysioterapi øvelser for Post mastektomi

En mastektomi er en meget inngripende, alvorlig kirurgisk prosedyre, og slik vil det kreve store mengder terapi og riktig tilsyn og designet øvelser i månedene utvinning. Som med alle større operasjon som påvirker hoved bevegelige områder, er en mastektomi sannsynligvis kreve et rehabiliteringsprogram for å gjenvinne riktig bevegelse og styrke i ukene etter operasjonen. Arbeide med en fysioterapeut for å sikre riktig teknikk, er det flere øvelser du kan lære og utføre for å bidra til å helbrede fullt ut i etapper etter operasjonen.

Initial Recovery

Under den innledende fasen av healing og rehab, er det viktig å ikke overanstrenger den kirurgiske området. Gjør du det kan hemme riktig helbredelse og forårsake store mengder smerte, så det er best å fokusere på mindre øvelser som fungerer hender og albuer flere enn bryst og skuldre.

Hånd og håndledd styrke øvelser med liten eller ingen motstand er gode utgangspunkter. Klem forsiktig hånden lukket og holde det tett i flere sekunder før du slapper av. Gjenta dette flere ganger.

Som du fremgang gjennom de første dagene og ukene av din healing kan du legge til noen motstand mot denne enkle øvelsen, ved å klemme en stress-relief ball eller en tung hånd-styrke sandsekk. Disse posene er i det vesentlige lateks eller gummikuler fylt med tung sand eller syntetisk materiale som er vanskelig å enkelt presse, som gir resistens for hånd øvelser. Du kan også lett arbeide håndleddet i denne fasen ved å forsiktig flytte den frem og tilbake, holder det i flere sekunder på hver posisjon. Dette vil ikke styrke området så mye som strekke det og hjelpe gjenvinne smerte-fri bevegelse i håndleddet og opp underarmen.

Som du kommer forbi den første uken eller så fra operasjonen du kan begynne å innlemme lette albue øvelser også. For resten av denne innledende fasen disse øvelsene bør involvere ingenting utover noen enkle albue utvidelser, flere å gjenvinne bevegelse snarere enn å styrke. Bøy begge albuene slik at hendene er hevet til hodet. Forsiktig utvide en arm av gangen, holder det foran deg på full forlengelse i flere sekunder før det bøyes tilbake. Deretter gjøre det samme med den andre armen. Gjenta flere ganger. Motstå fristelsen til å legge noen vekt på denne øvelsen, som gjøre det altfor tidlig i utvinningen kan skade kirurgi området.

Senere Rehab

Som din rehab fra kirurgi skrider inn i neste måned, kan du begynne å eksperimentere med øvelser som virker flere områder av overkroppen. På dette punktet kan du involvere skuldrene og brystet mye mer. Igjen, bør du fokusere utelukkende på å gjenvinne bevegelse mer enn styrke med vekter eller motstand.

Flere gode øvelser for å oppnå dette med skulderområdet innebærer liggende flatt på ryggen. Fra denne posisjonen, har armene utvidet på sidene med håndflatene vendt opp. Deretter strekker den ene armen rett opp så hånden din er rett over ansiktet ditt. Hold den der i flere sekunder før du senker. Gjenta med den andre armen.

En enda bedre trening, og en god indikator på hvor langt i healing du er, begynner også med å ligge flatt på gulvet. Plasser hendene bak hodet, med albuene bøyd og pekte rett opp mot taket. Deretter sakte senke albuene mot gulvet mens du holder hendene låst fast bak hodet. Denne bevegelsen vil ha dine armer, fortsatt bøyd, beveger seg sakte parallelt med gulvet. Avhengig av hvor langt i healing og rehab du er, kan du være ute av stand til å bevege albuene hele veien til gulvet. Dette er en god øvelse for å gjenta ofte som du helbrede, slik det fungerer det berørte brystet området godt, og bidrar til kontinuerlig bygge bevegelse i området som musklene restrengthen.