Digidexo.com

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

Insulin sprøyter kommer i flere forskjellige størrelser som gir mulighet for høyere eller lavere dose kapasiteter, men alle av dem er merket i enheter på insulin. Noen av forskjellene i sprøyter er lengden av nålen, total insulin kapasitet og konstruksjon. Insulin sprøyter er alltid disponibel og bør aldri brukes om igjen.

Hvordan måle en insulindosen med en sprøyte

•  Ta en ny sprøyte fra den beskyttende emballasje. Ikke bruk noen sprøyte som ikke er i en pakke eller ser ut som det kan ha blitt tuklet med.

Åpne en ny spritserviett og rengjør toppen av insulin hette du skal bruke. Rengjøring av glasset toppen vil bidra til å redusere sannsynligheten for kontaminering av insulin.

Ta ut beskyttelses oransje hetten fra toppen av sprøyten. Bestemme den dose som er nødvendig og trekke luft inn i sprøyten til den ønskede dose.

Pierce gummiproppen på hetteglasset med nålen på sprøyten og sprøyt luften fra sprøyten inn i hetteglasset. Snu hetteglasset slik at hetteglasset sitter ovenfor sprøyten.

Tegn stempelet tilbake på sprøyten før du er 2 til 4 enheter over merking av ønsket dosering. Trykk på sprøyten og se for å se luftboblene flytte til toppen av sprøyten.

Skyv stempelet tilbake til ønsket dose, utvise ekstra insulin og luft tilbake i hetteglasset. Hvis det er ekstra luft i sprøyten, skyver stempelet for å tvinge all insulin tilbake i hetteglasset og starte på nytt.

Fjern sprøyten fra hetteglasset og og sett den til side mens du velger injeksjonsstedet.

Hint

  • Aldri bruke en sprøyte eller bruke en som ikke er fortsatt i ny innpakning.
  • Aldri oppsummering en sprøyte etter bruk og sørg for å kaste dem i en godkjent punktering motstandsdyktig beholder.