Digidexo.com

Protese Typer

Moderne proteser er fjernt fra de dagene da du ville bestille et par av falske tenner i posten. I dag, riktig montering og plassering gjør at protesene kan være nesten like komfortabelt som naturlige tenner. For å få mest mulig ut av dem, skjønt, må du være kjent med dine muligheter, slik at du kan velge den beste typen proteser for deg.

Funksjoner

Proteser er naturlige utseende, flyttbare falske tenner laget av en akryl harpiks. De består av tennene satt inn i en base delen som holdes på tannkjøttet ved suging. De kan være komplette proteser, hvis de bytter ut alle tennene, eller partielle proteser, hvis noen av dine naturlige tenner forbli.

Du kan velge proteser av nødvendighet, hvis du har mistet for mange tenner for å kunne tygge eller snakke ordentlig eller for kosmetiske grunner, hvis din naturlige tenner er skadet og skjemmende.

Komplett Proteser

Får komplett gebiss betyr at du vil ha et komplett sett med tenner i gebiss, med ingen av dine naturlige tenner gjenstår. Dette betyr at du må ha din naturlige tenner trukket ut før du får proteser.

Det er to typer av komplette proteser. Med standard gebiss, vil du ha en ventetid på åtte til tolv uker mellom tiden tennene er trukket ut og den tiden du får proteser. Når du har dine proteser bør passe være rett.

Umiddelbare proteser, noen ganger kalt midlertidige proteser, går inn i munnen din umiddelbart etter å ha dine naturlige tenner trukket. Fordelen med dette er at det er ingen vanskelig periode uten tenner. Ulempen er at du må gå tilbake for justeringer flere ganger som formen på munnen endringer etter tanntrekking. Til slutt, etter ca seks måneder, dine umiddelbare proteser skal fores med akryl, endre dem over til standard proteser.

Delproteser

Med partielle proteser, beholder du noen av dine naturlige tenner. Det finnes to typer partielle proteser, avhengig av om du holder stort sett naturlige tenner og fylle hullene med gebiss, eller om du bytter til stort sett Proteser med noen naturlige tenner gjenstår å stabilisere dem.

Med en bro, er en eller flere falske tenner som brukes til å fylle et gap mellom naturlige tenner. Kronene er festet til tennene på hver side av gapet, som holder broen på plass. En annen type av delvis gebiss, kalt CuSil gebiss, er tilsvarende for å fullføre tannproteser, men det finnes ett eller flere hull som er igjen i protesen for å tillate naturlige tenner til å komme gjennom. Dette kan bidra til å holde protesen på plass. Det er generelt dyrere enn komplette proteser.

Alternatives

Tannimplantater er dyrere enn proteser, men de er stadig mer populært, særlig i tilfeller der bare noen få tenner må erstattes. En titanskrue settes inn i benet som normalt støtter tennene, og når skruen har integrert inn i benet, blir en porselenstann festet til den. I motsetning til proteser, implantater er ikke flyttbar.

En annen måte å bruke implantater er å feste en tradisjonell protese permanent. To implantater er satt inn, og protesen blir festet til dem.

Betraktninger

En av de store hensyn som du velger en type proteser er hvor mye du er i stand til å bruke. Tannimplantater vil trolig gi deg minst problemer, men de er også de dyreste. Andre hensyn er hvor mye tid du er villig til å vie til prosessen og hvor mye omsorg du realistisk være villig til å gi for å opprettholde din proteser. Du bør diskutere alle disse tingene med tannlegen din og finne den løsningen som vil fungere best for din livsstil.