Digidexo.com

Periodontal Problemer

Periodontal Problemer


Å ta godt vare på tennene innebærer mer enn børsting, tanntråd og munnvann. Tannkjøttet trenger også din oppmerksomhet. Periodontal (tyggegummi) sykdom kan forårsake enda mer problemer enn tannråte og hulrom. Ifølge California Dental Association guide til periodontal sykdom, mer enn halvparten av folket i USA over 18 år har minst tidlig stadium periodontal sykdom. Av personer over 35 år, tre av fire mennesker er berørt.

Risiko

Periodontal sykdom er forårsaket av kroppens reaksjon på en bakteriell infeksjon. Periodontal sykdom, hvis venstre ubehandlet, kan det føre ikke bare til tap av tenner, men kan også føre til en rekke helseproblemer, inkludert diabetes, hjerte- og karsykdommer, hjerneslag, lungebetennelse, og luftveissykdom.

Årsaker

Visse faktorer, i tillegg til mangel på riktig pleie, kan sette deg i fare for å utvikle tannkjøttsykdom. Disse inkluderer familien din historie, medisiner du tar, din alder, fedme, røyking, osteoporose, stress, diabetes, hormoner, og knuger eller sliping tennene.

Begynnelser

Gingivitt er den første fasen av tannkjøttsykdom. Det er en bakteriell infeksjon i tannkjøttet. Den starter fra en oppbygging av plakk på tennene. Regelmessig børsting renser overflatene av tennene, men vanlige tannbørster kan ikke nå de deler av tennene, hvor tannkjøttsykdom stammer. Hvis det er venstre ubehandlet, vil gingivitt spre seg fra tannkjøttet til beinet, noe som fører til moderat eller alvorlig periodontal sykdom og forårsake permanent skade.

Detection

Tannkjøttsykdom gir vanligvis ingen varselskilt i de tidligste stadier. Hvis venstre ubehandlet, kan tannkjøttet hovne opp og blø. Tennene kan selv skifte i posisjon og bli løs.

Under vanlig tannlege checkup, vil tannlegen undersøke munnen for andre problemer i tillegg til hull i tennene. Screenings for periodontal sykdom og kreft i munnhulen bør være en del av hvert besøk til tannlegen. Dine tannlege view røntgen av munnen din og undersøke tannkjøttet for slike kjennetegn som blødninger. Han vil måle lommer (mellomrom mellom tennene og tannkjøttet) i millimeter. Lommer dypere enn 4 millimeter indikerer periodontal sykdom og kreve behandling.

Tannlegen bør utføre en tyggegummi-sykdom screening eksamen minst en gang hvert år.

Behandling

Periodontal sykdom krever behandling av en periodontist. Behandlingen inkluderer skalering - ved hjelp av et instrument for å rense og behandle overflatene under tannkjøttet og mellom tennene, eller rot planing, som jevner røttene for å hindre bakterier fra å vokse. Periodontist kan deretter bruke medisiner for å fjerne bakterier som forårsaker infeksjonen.

De mest alvorlige tilfellene av periodontal sykdom kan kreve at tennene som ikke kan bli frelst må trekkes. Kirurgi kan også være nødvendig å omforme tannkjøttet til å passe på tennene, eller for å gjenopprette tapte bein. Hvis tannkjøttsykdommer blir fanget før den har blitt for avansert, kan vanlig profesjonell skalering og hjemmetjenesten hindre tap av tenner og behovet for kirurgi.

Din tannpleie profesjonell kan anbefale ulike hjemmehjelp behandlingstilbud og børsting to ganger daglig med en bestemt drevet tannbørste for å fjerne plakk. Du må kanskje tre eller fire profesjonelle besøk i året, helst hver tredje måned, for å opprettholde sunt tannkjøtt.