Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne anafylaktisk sjokk Symptomer

Hvordan gjenkjenne anafylaktisk sjokk Symptomer


Anafylaktisk sjokk er en livstruende tilstand hvor en alvorlig allergisk reaksjon som forårsaker bronkial luftveiene til constrict. Ved å anerkjenne både de tidlige symptomer på anafylaktisk sjokk, og de senere, mer dramatiske symptomer som respirasjonsbesvær og bevisstløshet, kan du være i stand til å tilkalle akutt hjelp for deg selv, noen du elsker eller en vilt fremmed.

Bruksanvisning

gjenkjenne de tidlige symptomer på anafylaktisk sjokk, som kan oppstå i løpet av få sekunder etter at allergen er inntatt. Disse symptomene er problemer med å puste, hovne eller prikking lepper, et fall i blodtrykket fører til svimmelhet og kvalme og skylles eller misfarget hud.

Note tegn på gastrointestinale plager som kan hjelpe deg å gjenkjenne utbruddet av anafylaktisk sjokk. Disse symptomene kan dukke opp bare noen få minutter etter at allergenet er inntatt, og kan omfatte oppkast, diaré eller alvorlige magekramper.

Lær om noen av de mindre vanlige symptomer som kan oppstå i de tidlige stadier av anafylaktisk sjokk. Disse inkluderer en metallisk smak i munnen, kløe i huden, og trangen til å besvime eller miste bevisstheten. En kriblende følelse i ekstremiteter kan også indikere utbruddet av anafylaktisk sjokk hos noen individer.

gjenkjenne symptomer på anafylaktisk sjokk som tilstanden blir mer alvorlig. Dette kan inkludere en konstant endring i bevisst tilstand til den enkelte, inkludert besvimelse, svimmelhet eller midlertidige tap i bevisstheten. I tillegg kan huden på individet svelle merkbart og til og med blir blå, eller elveblest kan vises.

Handle raskt når du begynner å gjenkjenne symptomer på anafylaktisk sjokk. I mange tilfeller kan offeret bare har et par minutter til å tilkalle akutt hjelp før kritiske symptomer som lammelser, bevisstløshet og blokkerte luftveiene, oppstår. Det er bedre å ringe 911 for å være sikker enn å ringe for sent og står overfor alvorlige omstendigheter.

Finn den allergen så raskt som mulig når du merker de første symptomene på anafylaktisk sjokk. I de fleste anafylaktiske sjokk hendelser, de skyldige er skalldyr eller peanøtter. Ved å identifisere allergenet før lege eller ambulanse, kan du spare tid på å bestemme løpet av behandlingen.

Tips og advarsler

  • I mange tilfeller kan symptomene på anafylaktisk sjokk forsvinner i 2 eller 3 timer, for så å gå tilbake med større intensitet. Dette er kjent som en bifasisk reaksjon, og er vanlig blant de med alvorlige allergier.
  • Det kan være nødvendig å finne noen som vet HLR å behandle et offer for anafylaktisk sjokk, i tilfelle bronkiene constrict og den enkelte ikke lenger kan puste.