Digidexo.com

Risiko for ikke bilbeltet

Risiko for ikke bilbeltet


Iført en sikkerhetsbelte når du kjører eller ridning i et kjøretøy er en av de sikreste ting du kan gjøre. Sikkerhetsbelter er anslått til å redde 15.000 liv hvert år, ifølge National Highway Traffic Safety Administration.
Til tross for statistikk om setebelter redde liv, mange mennesker fortsatt ikke bære dem hver eneste gang de er ute og kjører. Det er viktig for alle å vite risikoen de tar når de velger å ikke bruke bilbelte.

Død

Den største risikoen for ikke på seg bilbelte er risikoen for død. Bilbelte reduserer risikoen for død med 45 prosent. The National Highway Traffic Safety Administration rapporterer at 60 prosent av personer drept i bilulykker ikke hadde på seg setebeltene. Unnlatelse av å bruke bilbelte, mens i et kjøretøy er årsaken til flere dødsfall enn noen annen atferd.

Alvorlig skade

Mange ender opp med kritiske skader hvis involvert i bilulykker, og de er ikke på seg bilbelte. Skader kan omfatte brukne ben, små og store blåmerker, eller til og med ting som for eksempel en brukket nakke eller ryggraden, noe som kan resultere i lammelser, en levetid problemet. Når du bruker bilbelte, er risikoen for moderate eller alvorlige personskader redusert med 50 prosent, ifølge en artikkel fra American College of Emergency Physicians.

Økte bøter eller License Penalty poeng

Juridiske problemer kan oppstå hvis politiet fange deg ikke på seg bilbelte. Mange stater har lover om bilbeltebruk, og har bøter for folk som blir tatt ikke overholde disse lovene.
Det er to forskjellige typer setebelte lover. En primær bilbelte loven er når polititjenestemenn har lov til å stoppe et kjøretøy når de observerer en sjåfør eller passasjer ikke på seg setebeltet, og gi dem et sitat av den grunn alene. Et sekundært bilbelte loven er når en rettshåndhevelse offiser får lov til å utstede et sitat for en sjåfør eller passasjer ikke kun iført en sikkerhetsbelte når de stopper en bil for en annen brudd, for eksempel ikke kjøre trygt eller etter andre veiskilt eller regler veien.
Guvernørens Highway Safety Association oppfordrer alle stater til å seriøst vurdere å øke bøtene for setebelte brudd, samt vurdere å tildele straff poeng på førerkort for brudd setebelte lover. Men ikke så stor risiko som død eller alvorlige skader fra ikke på seg bilbelte, disse er alvorlige konsekvenser, og mange mennesker ikke ønsker å betale en stor bot eller har sin lisens suspendert for noe så enkelt som iført en sikkerhetsbelte.