Digidexo.com

Om rektal blødning og genital warts

Det er sannsynligvis en no-brainer at begrepet "rektal blødning" er ganske selvforklarende fordi blodet er sett kommer fra endetarmen. Så sant som dette kan være, kan blod som passerer fra rektum også være en indikasjon på at blødningen forekommer i andre deler av kroppen. Genitale vorter, på den annen side, ikke kan omfatte blødning som en av sine symptomer, men ubehag og andre ugunstige indikatorer kan være til stede.

Typer

Store mengder lys eller mørk rød blod blandet med blodpropp er en indikasjon på at moderat rektal blødning oppstår. Hvis du i tillegg til å passere store mengder blod flere avføringer oppstår, kan alvorlig rektal blødning være i kraft. Likevel, enten moderat eller alvorlig, hvis du eller noen du kjenner opplever det ene av disse symptomene, en rask besøk til legekontoret anbefales

Effekter

Det er flere forskjellige årsaker som kan indusere rektal blødning; noen er vanlig, og andre er ganske sjeldne. Hemorroider (eksterne eller interne) er blant de vanligste årsakene; i tillegg til blødning, brenning og smertefull uro er assosiert med denne tilstanden. Kløe i anus følger eksterne hemorroider sammen med synlig hevelse og noe smerte, mens smerte er vanligvis ikke et problem med interne hemorroider. Infeksjon eller bakterier som forårsaker infeksjoner som Salmonella, Escherichia coli (eller E-coli), kan Shigella og andre spille en rolle ved rektal blødning. Andre symptomer som kan stamme fra denne kilden er feber, magesmerter og blod-fylt diaré. Steady eller kraftig oppkast kan føre til magesekken eller spiserøret fôr fartøy å slit eller komme fra hverandre (også kjent som Mallory-Weiss tårer), som også vil indusere rektal blødning. Andre mulige årsaker til blødning er divertikulitt, tykktarmskreft, Crohns sykdom og mange andre.

Funksjoner

Genital warts kan presentere seg selv på ulike måter. Noen kan synes flat, humpete eller små, mens andre kan se og føles ut som blomkål, eller er kjøtt farget. I motsetning til andre typer hudirritasjoner, uansett hvilken form de dukker opp, kjønnsvorter bør tas på alvor. Hvis warts er funnet på den kvinnelige kroppen, vil de sannsynligvis bli sett på cervix, vagina eller vulva. Menn vil legge merke til dem i nærheten av anus, på penis eller mellom penis og pungen.

Advarsel

Fordi genital warts er et humant papillomavirus eller HPV, de er vanligvis overføres seksuelt (det finnes unntak, for eksempel, barn født av foreldre med virus i blodet). Selv om vorter selv kan fjernes, selve viruset kan ikke; derfor bør nøye vurdering og forsiktighet før samleie. Hvis du merker noen uvanlige genital vekster, bør du kontakte din lege, som kjønnsvorter hos både menn og kvinner kan være kreft.

Forebygging / løsning

Som tidligere nevnt, å unngå potensialet for å pådra seg kjønnsvorter, bruk beskyttelse. Men hvis du finner ut at du har blitt smittet, her er noen trinn du kan ta for å bli kvitt vortene. Det er ikke tilrådelig å behandle deg selv; det finnes medisiner som kan være foreskrevet for å utrydde warts. Et par andre alternativer er frysing, brenning eller å ha dem fjernet kirurgisk. Hvis du velger det siste, vil det finne sted i legens kontor under lokalbedøvelse.