Digidexo.com

Hva betyr lav funksjon i skjoldbrusk Blood Work Mean?

Mange mennesker går til rutineblodprøver og høre tilbake at resultatene viser lav funksjon i skjoldbruskkjertelen, men mange andre har merkelige symptomer og gå få testet spesielt for lavt skjoldbruskkjertelen. Lav funksjon i skjoldbrusk kalles hypotyreose. Mange leger som ikke er spesialister i endokrine organer ikke ta hensyn til alle resultatene av skjoldbrusk blod arbeid, se bare på en enkel test. Alle som mener at han kan ha hypotyreose må finne en lege som går minst fem blodprøver for å sjekke om helse og funksjon av skjoldbruskkjertelen.

Nivåer av TSH i blodet

Den vanligste blodprøve for skjoldbrusk lidelser er en sjekk på Thyroid hormon (TSH). Dette hormonet er laget av hypofysen og blir sendt til skjoldbruskkjertelen til å fortelle det til å gjøre jobben sin. Hvis skjoldbruskkjertelen er lav funksjon, vil hypofysen gjøre for mye TSH i et forsøk på å få skjoldbruskkjertelen fungerer som det skal. Foreløpig er det standard at et utvalg av 0,3 til 3 er normalt for en skjoldbrusk. Noe høyere enn en 3 på TSH test betyr at du har hypotyreose. Noen leger fortsatt holder til ideen om at alt under 5 er normalt for TSH og vil prøve å fortelle deg at du er fin, selv om dine TSH nivåene er 4.9. Sørg for at legen din gir deg den faktiske antallet heller enn å si "det var normalt."

Gratis Tyroksin (fT4)

Mange leger vil også teste kroppen for Free Thyroxine (Free T4). T4 er et hormon produsert av skjoldbruskkjertelen når skjoldbrusk er stimulert av TSH. Gratis T4 er en form av dette hormonet som ikke er bundet til proteiner i blodet, og er i stand til å gå inn i vevet til å kontrollere metabolske priser i vev. Fri T4 bør være i et område på 0,7 til 2,0. Hvis testene resultater er mindre enn normalområdet, er du sannsynligvis lider av hypotyreose.

Gratis trijodtyronin (T3)

Trijodtyronin (T3) arbeider med T4 for å kontrollere stoffskifte i kroppen. Forskjellen mellom T3 og T4 er en jod-molekyl. Gratis T3 er T3 som ikke har limt med proteiner i blodet og er fri til å arbeide i muskelvev. En av testene en lege vil gjøre å sjekke for lav skjoldbruskkjertelen er mengden av T3 i blodet. Den aksepterte spekter av normale resultater er 02.03 til 04.02. Hvis testene resultater komme tilbake med mindre enn 2.3 T3, har du sannsynligvis har hypotyreose. Skjoldbruskkjertelen er ikke å skape nok T3; Derfor, er det et lavt funksjon skjoldbruskkjertelen.

Totalt trijodtyronin (T3)

Trijodtyronin eksisterer i kroppen i så fritt T3, vanlig T3 og revers T3. En blodprøve som sjekker summen av alle tre typer T3 kalles Total T3 test. Normalområdet på denne testen er 80 til 220. Hvis din totale T3 er mindre enn 80, er det sannsynlig at du har hypotyreose. Men i mange mennesker, nivåene av total T3 i kroppen er normal selv når de mengder av TSH og T4 indikerer en skjoldbrusk problem. Noen ganger kroppen fortsatt gjør nok T3 selv om skjoldbruskkjertelen ikke fungerer som den skal. Resultatene av TSH og T4 blod arbeid er mye viktigere for å diagnostisere en lav-fungerende skjoldbruskkjertelen.

Anti-thyroglobulin Antistoffer (anti-TG)

Legen kan også sjekke blodet for Anti-tyreoglobulin antistoff. Denne testen er på jakt etter thryoglobulin som noen ganger funnet i blodet. Dette er et protein som angriper skjoldbruskkjertelen og kan ødelegge dets funksjon. Testen for anti-tyroglobulin-antistoffet er en positiv eller negativ test. De fleste vil teste negativt. Et positivt resultat betyr at dette antistoff er i blodet, og det er å angripe skjoldbruskkjertelen.