Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du sprukket trommehinnen

En sprukket trommehinnen - også kalt en perforert trommehinnen - er en åpning i trommehinnen, i henhold til Health. Når den beskyttende trommehinnen får et hull i den, kan bakterier komme inn i mellomøret og forårsake en infeksjon. En sprukket trommehinne kan skyldes ørebetennelse, høye lyder, skader fra å sette inn bomullspinner i øret eller å ha andre fremmedlegemer i øret. Visse symptomer assosiert med denne tilstanden kan hjelpe deg med å fortelle om din trommehinnen er sprukket. Hold styr på eventuelle symptomer som de dukker opp, slik at du kan diskutere dem med legen din.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på eventuelle episoder av å besvime eller svimmel opplevelser som kommer og går raskt. Svimmelheten kan føre til en urolig mage og oppkast.

Kontroller øret for å se om det er en klar, fitte eller blodig drenering kommer fra innsiden. Dette er et mulig tegn du sprukket trommehinnen.

Hvis du oppdager en skarp smerte i øret som forsvinner raskt, ifølge CNN, markere dette symptomet ned for senere bruk.

Hvis du oppdager et tap av hørsel på det ene øret, særlig ledsaget av en ringelyd, kan det øret har en sprukket trommehinne.

Tips og advarsler

  • Hvis du har noen av symptomene på en sprukket trommehinne, bør du kontakte lege. Ta din liste over symptomer ved utpeking slik at han eller hun kan gi deg en korrekt diagnose.