Digidexo.com

Forskjellen mellom Nuvigil & Modafinil

Provigil (modafinil), og Nuvigil (Armodafinil) er både "wakefulness fremme" narkotika, godkjent av FDA for behandling av overdreven søvnighet. Disse to stoffene inneholder litt ulike versjoner av den samme kjemiske og skiller seg lite i deres effekter.

Historie

Begge stoffene ble utviklet av Cephalon Inc. Provigil ble godkjent av FDA i 1998, og Nuvigil i 2007.

Indikasjoner

Begge stoffene er sentralstimulerende midler som brukes til å behandle overdreven søvnighet (ES) som følge av obstruktiv søvnapné, skiftarbeid søvnforstyrrelse eller narkolepsi. Produsenten statene spesifikt at narkotika ikke er godkjent for behandling av den underliggende problemet som forårsaker ES.

Kjemisk Difference

Provigil er en racemisk narkotika, noe som betyr at den inneholder en blanding av to forskjellige versjoner av samme molekyl, som hver har en litt annen effekt. Nuvigil inneholder bare én versjon av molekylet. Dette betyr at 50 prosent av innholdet i en Provigil pillen er faktisk Nuvigil.

Effekter Felles for begge

Provigil og Nuvigil er sentralstimulerende medisiner, med opphisselse effekter som ligner på amfetamin. Mens det er kjent at begge stoffene påvirker flere forskjellige nevrotransmittere, er den nøyaktige mekanisme ved hvilken de induserer våkenhet ikke forstått.

Forskjeller i Effect

Ifølge produsenten, den primære forskjellen mellom Provigil og Nuvigil er at Nuvigil har en lengre halveringstid, noe som betyr at den forblir i blodet lenger. Den faktiske forskjellen i halveringstid mellom de to stoffene er ikke spesifisert. Ingen andre forskjeller er notert.