Digidexo.com

Hvordan vet du får kvikksølvforgiftning fra fisk

Inntak av fisk er den fremtredende årsaken til organisk kvikksølvforgiftning, en farlig og ødeleggende form av metylkvikksølv forgiftning. I mange år nå, har de fleste hørt om farene ved inntak av for mye fisk, spesielt kvinner som er gravide eller i reproduktiv alder. Det er gyldigheten til disse advarslene, som organisk metylkvikksølv forgiftning har alvorlige og ofte irreversible effekter i både voksne og barn. Hvis du lurer på om din fisk forbruk kan være årsaken til en ødeleggende overeksponering av kvikksølv, er det tegn og symptomer å se etter som er røde flagg til utrygge kvikksølvnivåer i kroppen fra inges fisk.

Bruksanvisning

Detect potensial kvikksølvforgiftning fra fisk hos voksne ved å legge merke eventuelle synsforstyrrelser, slik som innsnevring av synsfeltet. Du kan også legge merke hårtap som ellers uforklarlig, tremor og nedskrivning av finmotorikk.

Se etter atferdsendringer, samt hodepine og hukommelsestap. Andre symptomer hos voksne med organiske kvikksølvforgiftning kan omfatte parestesier (prikking, nummenhet eller "pins og nåler" opplevelser) av ekstremitetene og lepper og muskelspasmer.

Detect mulig kvikksølvforgiftning hos spedbarn og barn forårsaket av prenatal kvikksølveksponering ved å se etter tegn på forsinket læring, forkortet oppmerksomhet span eller minne, forsinket tale og manglende koordinering eller motorstyring. Disse er de vanligste symptomene på prenatal eksponering for metylkvikksølv på lavere nivåer.

Se etter tegn på høyere prenatal kvikksølveksponering hos spedbarn og barn. Eksponering for høye nivåer av kvikksølv i livmoren kan føre Minamata sykdom hos barn, som inkluderer symptomer som mental retardasjon, blindhet eller døvhet, kramper, problemer med å svelge, suge og tale, og cerebral parese.

til legen din eller en spesialist hvis du oppdager disse tegn og symptomer. Legen din kan bekrefte eller utelukke organiske kvikksølvforgiftning ved å utføre en blodprøve. Dersom kvikksølvnivåer i blodet ditt er større enn 60 mikrogram per liter, er du i "toksisk nivå», ifølge nivåene fastsatt av Environmental Protection Agency.

Tips og advarsler

  • Hvis du er gravid eller en kvinne i reproduktiv alder, og du spiser store mengder fisk i kostholdet ditt, bør du ta en blodprøve for organisk kvikksølvforgiftning, selv om du ikke har symptomer.
  • Ikke vent med å se en lege hvis du mistenker at du eller barnet ditt har kvikksølvforgiftning fra fisk. Får de riktige testene er den eneste avgjørende måte å finne ut om din eller barnets symptomer er faktisk forårsaket av organiske kvikksølvforgiftning.