Digidexo.com

Hva er noen matvarer som bidrar til å kvitte seg med nyrestein?

Hva er noen matvarer som bidrar til å kvitte seg med nyrestein?


Nyrestein er forekomster av mineraler som utvikler når urinen er ikke i stand til å løse opp de faste elementene i nyrene. Mens de ofte bringe på uutholdelig smerte, nyrestein vanligvis ikke forårsake permanent skade. Kosthold spiller en viktig rolle i dannelsen av nyrestein, og behandling vanligvis er fokusert på endringer i livsstil i stedet for medisiner.

Identifikasjon

Omtrent fire av fem tilfeller av nyrestein innebære en type stein som kalles kalsium oksalat stener. Disse steinene oppstå når kalsium binder seg med oksalater i urinen for å danne krystaller. Steiner utvikle seg over en periode på flere uker, og kan til slutt nå en diameter på en fjerdedel tommer eller større. Mindre vanlige typer nyrestein er urinsyre, kalsium fosfat, struvit og cystin steiner. Alle typer er et resultat av akkumulering av mineraler i urinen.

Oksalater

Oksalater er en type mineralsalt som forekommer naturlig i en rekke matvarer. Disse salter er vanligvis utskilles av kroppen gjennom urinen, men når det er et overskudd av oksalat i urinen, kan de bindes sammen med andre mineraler for å danne nyrestein. Personer med en historie med nyrestein kan ønske å redusere forbruket av mat med høyt oksalater, som inkluderer nøtter; sjokolade; bønner; rødbeter; frodige, grønne grønnsaker; og sort te.

Vann

Lav urinvolum er en viktig risikofaktor for utvikling av nyrestein. Når volumet er lavt, blir meget konsentrert urin, som påvirker dets evne til å oppløse materialet i nyrene. Som et resultat, å sikre tilstrekkelig vanninntaket er det første skritt i retning av å forebygge og behandle nyrestein. En studie publisert i 1. juli 1980, Annals of Internal Medicine funnet en redusert følsomhet for nyrestein hos personer som produserte mer enn åtte kopper urin per dag. For å oppnå denne mengden av urinutskillelse, er det anbefalt at de som lider av nyrestein drikke minst 10 til 12 kopper vann per dag. Brus er ikke anbefalt, som sukker antas å fremme utviklingen av steiner.

Orange Juice

I tillegg til vann, viser bevis på at et glass appelsinjuice kan også nytte dem som har nyrestein. En studie 2006 utført ved University of Texas funnet at citrat i appelsinsaft virker til å bremse utviklingen av nyrestein ved å stabilisere pH-nivåer i urinen. Mens alle sitrusfrukter inneholder citrate, gjorde forskerne i studien ikke finne lignende gunstige effekter med lemonade. For de som ikke tåler appelsinjuice, kan kalium citrate kosttilskudd fungerer mye på samme måte, ved å heve urin pH-nivået litt.

Magnesium

Ifølge en 2004 Brigham and Women Hospital studie, synes kosten magnesium for å redusere risikoen for nyrestein hos menn. Magnesium nivåene kan økes gjennom kosten, er det imidlertid viktig å bemerke at mange matvarer med høyt magnesium også er høy i oksalater. Foods høy i magnesium og lavt i oksalater inkluderer limabønner, grønne erter, avokado, bananer og gresskar og solsikkefrø.