Digidexo.com

Hvordan ta vare på baby tenner Ekstraksjoner

Hvordan ta vare på baby tenner Ekstraksjoner


Mens kirurgisk utvinning av permanent eller visdom tennene er en vanlig prosedyre hos voksne, kan det være behov for kirurgisk ekstraksjon av løvskog (baby) tenner i løpet av barndommen. Den vanligste grunnen til tannleger og kirurger fjerne babyen tenner er fordi det ikke er nok plass for tann eller for å gi plass for permanente tenner som kommer inn. Etter utvinning, riktig omsorg, inkludert rengjøring og kosthold, er nødvendige for å gjenopprette fullt og hindre smitte i stikkontakten.

Bruksanvisning

•  Be om at barnet ditt være borte fra skolen umiddelbart etter tanntrekking. Selv om dette ikke alltid mulig, hvis han kan ta deg tid til å bare hvile hjemme og følge et regiment av omsorg, tanntrekking vil trolig leges raskere og vil være mindre utsatt for smitte. Hvis han ikke kan bo hjemme i noen dager, prøver å hindre ham fra å fysisk anstrengelse, for eksempel lek og mosjon, for et par dager. Dette er spesielt viktig for yngre barn.

Plasser barnet ditt i et område hvor hodet kan bli støttet opp, enten i en stol eller i sengen med flere puter. Du ønsker å holde hodet oppreist etter operasjonen, så vil det hjelpe blodet til å koagulere og kontakten for å begynne helbredelse.

Be barnet ditt å sakte bite på et stykke kirurgisk bomull eller gasbind umiddelbart etter operasjonen. Du ønsker å ham til å gjøre dette for å kontrollere mengden av blod og oppmuntre clotting. Ikke oppmuntre ham til å bite hardt eller ofte, men hvis han smaker blod i munnen, kan en liten matbit på gasbind bidra til å oppmuntre clotting.

Ikke la ham til å pusse tennene, skyll munnen eller spytte i tolv timer etter operasjonen. Disse aktivitetene kan bryte opp å danne blodpropp i stikkontakten og forlenge helbredelsesprosessen. Etter tolv timer, kan du tillate ham å forsiktig skylle munnen med en saltvannsløsning laget av 1/4 kopp varmt vann og 1/4 ts salt.

Feed barnet suppe buljong eller andre ikke-meieri flytende matvarer for den første dagen etter operasjonen. På den andre dagen, og til den påfølgende dagen, prøv å gi ham bare ikke meieri myk mat og mat som ikke er svært varmt. Ikke gi barnet et strå, som suger kunne bryte opp clotting blod i stikkontakten og forsinke restitusjonen. Også ikke gi ham meieriprodukter i noen dager, som du ønsker å unngå eventuelle aktive bakterier fra å komme i eller i nærheten av den åpne kontakten som den prøver å helbrede. Mens det kan være fristende å la et barn å spise is etter operasjonen, kan meieriet være skadelig, særlig dagen for kirurgi. Sats på popsicles eller frosne is i stedet, så lenge ingen tygging er nødvendig.

Legg inn en ispose på samme side av kinnet som tanntrekking. Dette vil hjelpe med noen hevelse som oppstår etter operasjonen.

Behandle alle smerte med en smertestillende medikamenter. Spør tannlegen din om en resept smertestillende medikamenter, eller å anbefale en over-the-counter medisiner som barnet kan ta. Tatt i anbefalte doser, bør en over-the-counter medisiner som aspirin eller ibuprofen å håndtere smerten, men det er alltid best å konsultere tannlege eller lege for råd om smertebehandling.