Digidexo.com

Geriatrisk depresjon behandling

Geriatrisk depresjon er et utbredt problem oppleves av 8 til 20 prosent av eldre mennesker som lever i samfunnet og 37 prosent av dem som bor i omsorgsboliger, ifølge Centers for Disease Control. Det er imidlertid ikke en uunngåelig del av det å vokse gammel. Ved å se på årsakene, symptomer, medisinsk behandling og andre behandlingsformer, eldre mennesker og deres familier kan lære å behandle geriatrisk depresjon og går på å leve lykkeligere, mer oppfylle liv.

Årsaker

Eldre mennesker opplever mange tap. De kan ha overlevd sin ektefelle, søsken, venner og til og med sine barn. Deres helse er ikke så robust som da de var yngre; faktisk, de ofte takle alvorlige helsemessige problemer som begrenser deres aktiviteter. De kan bli tvunget til å gi opp noen av de tingene som ga dem glede i sine yngre dager, fra favorittmaten til å reise til hobbyer som krever skarpe syn eller fysisk styrke. Med andre ord, de har ofte god grunn til å være trist og oppleve en følelse av tap.
Depresjon, er imidlertid forskjellig. Depresjon er vedvarende, og det forstyrrer en persons evne til å fungere normalt. Depresjon følger ofte hjertesykdom, kreft og andre alvorlige sykdommer, men den trenger å bli behandlet som en egen helse bekymring for å lette pasientens avkastning til en høy livskvalitet. Ifølge CDC, kan unnlatelse av å behandle depresjon føre til uførhet og hindre utvinning fra de andre helsemessige problemer pasienten opplever.

Symptomer

CDC lister følgende som symptomer som kan tyde på depresjon:
• Følelser av håpløshet og / eller pessimisme
• Skyldfølelse, verdiløshet og / eller hjelpeløshet
• Irritabilitet og / eller rastløshet
• Tap av interesse for aktiviteter eller hobbyer gang funnet behage
• Tretthet og nedsatt energi
• Konsentrasjonsvansker, huske detaljer og ta beslutninger
• Søvnløshet, tidlig morgen våkenhet eller overdreven sove
• Overspising eller appetitt tap
• Tanker om selvmord, selvmordsforsøk
• Vedvarende smerter eller smerter, hodepine, kramper eller fordøyelsesproblemer som ikke får bedre, selv med behandling

Medisinsk behandling

Konsultere lege er viktig når du arbeider med geriatrisk depresjon. Legen vil ofte foreskrive en anti-depressivt. Flere typer er tilgjengelige, og det kan ta tid å finne det optimale medikament og dosering; det kan ta åtte til ti uker for den fulle effekten av anti-depressiva til å bli følt av pasienten. Disse medikamentene kan ha alvorlige bivirkninger, så det er viktig å ta dem bare når under omsorg av en lege.
Legen kan også foreslå terapi. Ingen er for gammel til å dra nytte av behandlingen, og de fleste studier tyder på at anti-depressiva fungerer best når den kombineres med tradisjonell samtaleterapi. En kvalifisert terapeut kan hjelpe pasienten avtale med depresjon og oppdage måter å takle de mange utfordringene på aldring.

Andre terapier

Mange synes det er gunstig å utforske alternative behandlingsformer. Massasjeterapi hjelper pasienter føler seg bedre lenge etter massasje er over: menneskelige kontakten er kjent for sine helbredende krefter, og den eldre person kan ha færre muligheter for kontakt i hennes daglige liv enn hun gjorde da hun var yngre. Noen sverger til aromaterapi, å tro at ulike eteriske oljer, for eksempel bergomot, rose og neroli, kan bidra til å lindre symptomene på depresjon. Til slutt, mange mennesker finner lindring i å mate sin ånd: studier har vist en sammenheng mellom deltakelse på gudstjenester og en høyere rate av lykke.

Test for Geriatric Depression

Hvis du føler at du eller en du er glad opplever geriatrisk depresjon, kan du være interessert i Geriatric Depression Scale, utviklet spesielt for å teste for depresjon blant eldre. Testen er ikke en erstatning for å søke medisinsk hjelp, men det kan hjelpe deg å vurdere din situasjon og gjør deg klar til å ta neste skritt, hvis det er nødvendig. Se Resources for linken, levert av Hartford Institute for geriatrisk sykepleie.