Digidexo.com

Ting som utløser sniffles

Ting som utløser sniffles


Den medisinske betegnelsen på en rennende eller tett nese er "rhinitt", men det er ofte kalt bare "sniffles." Det finnes en rekke ting som kan forårsake forkjølelse, fra virale infeksjoner til allergiske og nonallergic reaksjoner på luftbårne irritanter.

Utendørs Allergisk Irritanter

Sniffles er et symptom på utendørs allergier, som også er kjent som høysnue. Høysnue er primært forårsaket av ulike typer pollen som for eksempel trepollen, gress pollen og ugress pollen (ragweed), samt utendørs mugg og sopp spores.

Innendørs Allergisk Irritanter

Snufser inne i hjemmet kan være forårsaket av dander fra pelskledde dyr og fugler, støvmidd, kakerlakk avføring og sporer fra mugg eller mugg vokser i fuktige eller fuktige steder som kjellere og loft.

Nonallergic Irritanter

Snufser kan også utløses av nonallergic innendørs og utendørs irritanter som støv, smog, passiv røyking og sterke parfymer.

Administrativ Irritanter

Personer som er utsatt for arbeidsplassen irritanter som for eksempel kjemiske gasser, metallsalter, latex og trestøv kan oppleve snufser og andre symptomer på rhinitt.

Viral infeksjon

Øvre luftveisinfeksjoner, for eksempel en forkjølelse eller influensa, typisk føre til nese og "snufser" for om lag sju til ti dager.

Vær endringer

Raske endringer i lufttemperaturen eller fuktighetsnivåer kan påvirke membranen av nesen og resultere i stuffiness.

Mat og alkohol

Visse typer varm og krydret mat kan forårsake sniffles opptil en time etter at de er fortært. Alkoholholdige drikkevarer som øl og vin kan også føre til tett nese.

Medisiner

Noen medisiner kan føre til både allergisk og ikke-allergisk rhinitus. Disse inkluderer betablokkere, anti-inflammatoriske legemidler som aspirin og ibuprofen (advid, Motrin), beroligende midler, antidepressiva, p-piller og erektil-dysfunksjon narkotika. Overforbruk av slimhinneavsvellende nesespray kan også føre sniffles.

Hormoner

Hormonelle endringer forårsaket av ting som menstruasjon, graviditet, overgangsalder, pubertet, bruk av p-piller eller tilstander som hypotyreose kan forårsake rhinitt.