Digidexo.com

Hva er Polio sykdom?

Den siste tilfelle av naturlig forekommende polio i USA oppsto i 1979, men sykdommen er fremdeles utbredt i land som Nigeria og Afghanistan, ifølge Mayo Clinic. Polio er en sykdom som er svært smittsom og kan resultere i dødelige komplikasjoner.

Årsaker

Poliovirus, viruset som tilfeller polio, blir overført ved å komme i kontakt med infiserte materialer og deretter introdusere bakterier til kroppen gjennom munnen eller nesen. Det blir deretter absorbert og reiser over hele kroppen i blodet. Viruset kan også overføres gjennom person til person kontakt og inntak av forurenset mat og vann, oftest i uhygieniske steder. Selv slim og slim fra halsen og nesen kan bære poliovirus.

Symptomer

Det finnes to typer av polio, paralytisk og ikke lammende. Non paralytisk polio ikke forårsaker lammelser og kan resultere i 2 til 10 dager med feber, sår hals, oppkast, hodepine og andre influensalignende symptomer. Paralytisk polio kan føre til forstoppelse, sikling, muskelsmerter, muskelsvakhet, lammelser som noen ganger kan komme plutselig. I bulbar og bulbospinal polio, kan lammelse påvirke luftveiene og hjertefunksjon som kan føre til døden hvis riktig støtte er ikke tilgjengelig.

Komplikasjoner

Polio kan forårsake permanent og midlertidig lammelse, muskuløs misdannelse og lungeproblemer. Lungeproblemer forårsaket av polio inkluderer aspirasjonspneumoni som er lungebetennelse forårsaket av utenlandske materialer som vann, mat og galle som kommer ned i lungene og forårsake en infeksjon. Polio kan også deformere føtter, hofter og ankler. Permanent ryggmarg og nerveskader er også mulige komplikasjoner av polio.

Behandling

På denne tiden, er det ingen kur for polio så fokus for polio behandling er å gjøre dem som er rammet av sykdommen så behagelig som mulig og forhindre ytterligere komplikasjoner. Sengeleie, medisiner for smerter, lett trening i noen tilfeller og antibiotika for sekundære infeksjoner er ikke forårsaket av poliovirus blir rådet for polio lider. Bærbare ventilatorer brukes for de som opplever nedsatt lungefunksjon eller er ute av stand til å puste på egenhånd på grunn av lammelser.

Forebygging

En poliovaksine er den mest effektive måten å unngå å få den poliovirus. I USA, økte sanitær praksis bidra til å redusere forekomsten av polio, men barn under 6 år skal vaksineres. Polio vaksiner til barn bør gis på to måneder, fire måneder, mellom 6 og 18 måneder, og de bør få en booster skutt før går på skole i en alder av 6. Etter de første to skudd, er 90 prosent effektivt og 99 prosent poliovaksine effektive etter det tredje skuddet. De fleste voksne har utviklet en naturlig immunitet mot poliovirus så vaksiner er vanligvis ikke nødvendig.