Digidexo.com

Genetisk testing for Bipolar

Genetisk testing for Bipolar


Testene som brukes for å diagnostisere bipolar lidelse er i utgangspunktet begrenset til fysiske undersøkelser og psykologiske evalueringer, ifølge Mayo Clinic. Men ifølge forskning publisert i tidsskriftet "Molecular Psychiatry," genetisk testing kan bli en mulighet.

Bipolar lidelse

Bipolar lidelse, noen ganger referert til som manisk depresjon, er en mental lidelse som innebærer uforutsigbare humørsvingninger og atferdsendringer som kalles episoder. Maniske episoder er perioder med over-spenning eller agitasjon, og depressive episoder er perioder med depresjon.

Genetikk

Genetikk kan være en faktor som forårsaker bipolar lidelse. Bipolar lidelse er mer vanlig blant folk som har en nær slektning som også har bipolar lidelse, ifølge Mayo.

Testing

Det er "ingen objektive kliniske laboratorieblodprøver" tilgjengelig for å diagnostisere humør lidelser som bipolar lidelse, ifølge Dr. Alexander Niculescu, III, av Indiana University School of Medicine, forfatter av en studie publisert i tidsskriftet "Molecular Psychiatry."

Funksjoner

Dr. Niculescu studie rapporterer at 10 gener har blitt identifisert i blodet som er relatert til stemningsepisoder. I en artikkel for MSNBC, foreslår Dr. Niculescu at identifiseringen av disse genene kan bli brukt til å utvikle en test for diagnostisering av bipolar lidelse.

Betraktninger

Ifølge en studie publisert i «American Journal of Psychiatry," mange mennesker med bipolar lidelse og deres ektefeller vil dra nytte av en genetisk test for å diagnostisere bipolar lidelse var en slik test tilgjengelig.