Digidexo.com

Slik Spot Tegn på tidlig pubertet

Slik Spot Tegn på tidlig pubertet


Puberteten kommer i etapper og til forskjellige tider for hver person. Men det er noen tidlige tegn du kan huske slik at du vet at du går gjennom puberteten.

Bruksanvisning

Spot Tegn på tidlig pubertet hos jenter

Forvent følelsesmessige endringer. De tidligste tegn på pubertet vanligvis begynner mellom alderen 8 og 11, når eggstokkene blir større og begynner å produsere østrogen. Siden disse endringene er interne, vil du ikke være i stand til å se når de skjer, men du kan finne deg selv å være mer emosjonell enn vanlig som følge av hormonell aktivitet.

Se brystet. Pubertet vil gjøre brystene begynner å vokse, og starter med din areolae. Etter de vokser, vil bryst knoppene vises. Du kan legge merke til bevegelse i brystet når du beveger deg rundt.

Sjekk dine nether regioner. Du vil begynne å vokse fine hår på din kjønnshår haugen. Disse hårene er starten på kjønnshår.

Spot Tegn på tidlig pubertet hos gutter

Sjekk din høyde. Mellom alderen 9 og 12, vil testiklene begynner å modnes og hormonene dine vil bli aktive. Du kan ha et stort vekstspurten i løpet av denne tiden.

Se på kjønnsorganet ditt. Testiklene og pungen vil bli større og du vil begynne å vokse noen kjønnshår ved foten av **** i tidlig i tenårene.

Lytt til stemmen din. Mellom alderen 11 og 16, vil stemmen din sprekker og utdype. Dette er fordi strupehodet vokser større og tykkere.

Tips og advarsler

  • Både jenter og gutter kan få kviser som en del av puberteten. Den beste måten å forhindre akne kommer tilbake er rengjøring ansiktet regelmessig. Lære å ta vare på huden din på Teens Helse hjemmeside (se Ressurser nedenfor).
  • Spør foreldrene dine eller en voksen du stoler på til å snakke med deg om endringene i kroppen din. Disse endringene kan være skremmende og forvirrende, og en kjær kan sette deg rett på hva som er normalt og hvordan man skal håndtere det.
  • Puberteten kan noen ganger begynne tidligere enn 8 år for jenter og 9 år for gutter som følge av et medisinsk problem eller miljøproblem. Foreldrene dine kan ta deg til legen slik at han kan være sikker på at du vokser opp sunn.
  • Hvis du oppdager tegn på pubertet hos andre, er det viktig å være støttende og ikke gjøre narr av dem. Alle går gjennom puberteten, og det er ikke høflig eller morsomt å påpeke at noen andre er.