Digidexo.com

Hvordan behandle fet hud med Havregryn

Hvordan behandle fet hud med Havregryn


Havregryn kan brukes for effektivt å behandle fet hud, så vel som tørr hud. Dette skyldes det faktum at havregryn kan absorbere overskytende mengder olje fra kroppen din. Ved å bruke en enkel havremel maske til ansiktet ditt, eller ved å dyppe i en varm havregryn bad, kan du med hell balansere mengden av olje i huden din, og redusere akne og andre typer av urenheter i tillegg.

Bruksanvisning

Unn fet hud med havregryn ved å blande ukokt havregryn med noen dråper sitronsaft og nok olivenolje til å skape en litt fuktig lim.

Legg en eggehvite til havregryn blandingen. Pisk opp eggehviten med en gaffel i en liten bolle til det blir skummende, og deretter kaste den inn i havregryn til blandingen blir tykk og konsekvent. Du kan selv legge til en dash av skummet melk for å gjøre hele blandingen litt mer kremet og enklere å søke.

Påfør havremel maske til ansiktet ditt til å behandle fet hud. Konsentrer blandingen mot områder av huden din der hudormer og kviser er mest sannsynlig, som din nese og panne.

La masken tørke helt, noe som normalt tar 15 til 20 minutter. Huden kan begynne å klø hvis du lar havremel maske på ansiktet ditt for lenge.

Skyll av havremel maske ved hjelp av varmt vann, tar seg ikke å gni ansiktet overdrevet, noe som kan irritere huden din. Du bør merke en nedgang i antall hudormer i fet områder av huden din.

Tørk huden med et tykt, absorberende håndkle etter at du behandle det med en havremel maske. Igjen, tar seg ikke å gni huden din kraftig.

Gjenta denne prosessen minst en gang om dagen til huden ser mindre fet, og hudormer og urenheter forsvinner.

Bruk kolloidalt havremel som en ekstra rensemiddel for huden din. Du kan lage din egen kolloidalt havremel ved sliping havregryn i en kaffekvern eller mølle før du oppretter et pulver som lett kan oppløses i vann. Pulveret kan deretter helles i en lunken bad med Epsom salter og natron, eller blandes inn i en all-purpose ansiktsvask.

Tips og advarsler

  • Ved å legge noen dråper sitronsaft til din havremel maske, kan du bidra til å unngå ujevn eller flekkete hud tone.