Digidexo.com

Slik konverterer NPH insulin til en insulinpumpe

Insulinpumper leverer to typer insulindoser: en basal rente, som gir en lav, men konstant strøm av insulin 24 timer i døgnet automatisk, og en Bolushastigheten, som er programmert til å bli levert av brukeren før du spiser karbohydrater eller for å rette et høyt blodsukker lesing. I motsetning til tradisjonelle insulin injeksjoner som kombinerer en rekke insulintyper (dvs. NPH som et langtidsvirkende insulin og Humalog som et korttidsvirkende insulin), insulinpumper leverer bare en slags korttidsvirkende insulin. Konvertering fra typiske NPH doser til en insulinpumpe kan virke skremmende, men legene har utviklet en matematisk formel for å lette overgangen.

Slik konverterer NPH insulin til en insulinpumpe

•  Legg opp det totale antall enheter insulin du nå ta i løpet av hver 24-timers periode. Inkluder NPH og enhver annen langtids- eller korttidsvirkende insulin du tar.

Multipliser dette tallet med 0,4.

dele resultatet med 24. Dette er den første timebasert basaldose for insulinpumpen. Ikke runde resultatet opp eller ned; alle insulinpumper kan programmeres til minst én desimal (dvs. 1.3), og mange kan programmeres med to desimaler (dvs. 1,35).

Hint

  • Denne formelen vil hjelpe deg å begynne å konvertere dine NPH doser til en insulinpumpe, men de fleste trenger ytterligere raffinement. Hyppig blodsukker målinger er avgjørende for å bestemme hvilken tid perioder du kan kreve en høyere eller lavere basaldosen. Fasting i 24 timer er også en utmerket måte å finne dine basale behov uten forstyrrelser av mat eller Bolushastigheter.
  • Ikke begynn insulinpumpebehandling uten å konsultere lege. Mens beregningen over fungerer for folk flest, det ble designet for å brukes sammen med helsepersonell og diabetes pedagog. Programmere en insulinpumpe med doser som er for høyt for dine behov kan sende deg inn i en hypoglykemisk koma, som kan være dødelig hvis du kjører, bruk av tunge maskiner, eller bor alene.