Digidexo.com

Hvordan behandle en Broken Fibula

Fibula er en liten ben på utsiden av ankelen. Når du vrir ankelen, høst eller oppleve en smell i ankelen, kan fibula bryte. En brukket ankel kan være svært smertefullt, hovent, forslått og øm, og det kan se deformert og være ute av stand til å støtte vekten. Behandling av en fibula brudd, også kalt en lateral malleolus brudd, er basert på plasseringen og alvorligheten av skaden. Noen brutt fibulas kan rett og slett være beskyttet som de leges, men andre krever kirurgisk korreksjon. Se legen din for å finne den rette behandlingen.

Bruksanvisning

•  Ha ankelen immobilisert. Legen din kan plassere en cast på området for å holde beinet på plass slik at den kan helbrede. I noen tilfeller kan en høy toppet tennis skoen brukes til å beskytte en mindre brudd, ifølge American Academy of Orthopaedic Surgeons.

Vurdere kirurgi hvis legen din anbefaler det. Metallplater, skruer og stenger kan brukes til å stabilisere ankelen og hold benet sammen mens det gror, i henhold til Mount Sinai Medical Center.

Spør legen din om smertestillende medikamenter dersom du har sterke smerter i området.

Snakk med legen din om fysioterapi. Du kan bli bedt om å utføre øvelser på egen hånd for å styrke og gjenopprette bevegelse i ankelen din, eller du kan bli henvist til en fysioterapeut som kan hjelpe deg å gjenopprette.

Tips og advarsler

  • Spør legen din hvor mye vekt ødelagte fibula kan støtte. Avhengig av type og alvorlighetsgrad av brudd, kan legen din tillate deg å legge press på ankelen med en gang, eller du kan ha for å holde av det i flere uker.
  • Ikke delta i idrett eller andre krevende aktiviteter inntil legen sier det er greit.
  • Symptomene på en forstuet ankel og en brukket ankel kan være lik; se legen din dersom du mistenker at ankelen har blitt skadet.