Digidexo.com

Femoralarterie Definition

Kroppen har mange unike deler som gjør det funksjon, og lårarterien er en av de som er ofte oversett, men lett å forstå.

Fermoral Artery

Lårarterien er hovedpulsåren som leverer blod og oksygen til beina, men den støtter spesielt låret regionen. I nødssituasjoner, er pulsen som ligger i den femorale arterien ofte tatt.

Femoralarterie Beliggenhet

Lårarterien er plassert litt under lysken og fortsetter ned langs forsiden av låret. Når den treffer midt på låret den fusjonerer å bli popliteal arterien.

Scrotums

De fleste hanner 'scrotums leveres blod og oksygen fra lårarterien eksterne pudendal grener. Dette gjør at pungen å fungere på sitt høyeste temperatur og for å huse testis, som inneholder sædceller.

UFE

Livmor fibroid embolisering (UFE) prosedyrer er ofte utføres av leger eller andre medisinske fagfolk. De begynner med å lage en rift i lårarterien å sette småstein som krympe fibroids hos kvinner. Dette er kjent som en rask, ikke-invasiv, poliklinisk prosedyre.

Femoralarterie Viktig

Lårarterien er viktig fordi det gir oksygen og blod til å flyte fritt til lyske og lår området, noe som åpner for gåing, løping og delta i daglige aktiviteter.