Digidexo.com

Medisinske årsaker til Hip Pain

Hip smerte kan være forårsaket av problemer med hofteleddet eller ved skader eller sykdommer som påvirker muskler og bein rundt hoften. Sykdommer som påvirker andre deler av kroppen, for eksempel bentap eller inflammasjon kan også påvirke hoften. Folk som hoftesmerter resulterer i en manglende evne til å bære vekten, plutselig hevelse eller intens smerte bør søke øyeblikkelig medisinsk behandling.

Avascular Nekrose

Avascular nekrose er død av benvev på grunn av manglende blodforsyning, og kan skje på toppen av lårbenet, som resulterer i hoftesmerter.

Frakturer

Frakturer i hofte vanligvis resulterer fra et fall, særlig hos eldre, men kan også være et resultat av traume, for eksempel en bilulykke.

Artrose

Artrose er den seg ned av brusk som forårsaker bein å skrape sammen og kan føre til smerter i leddene i hoften.

Revmatoid Artritt

Revmatoid artritt er en kronisk sykdom som angriper leddene og forårsaker alvorlig hevelse og smerte, og kan forekomme i leddene i hoften.

Osteoporose

Osteoporose er en svekkelse av bein som er så alvorlig og med et brak mot et møbel kan knekke bein, og ifølge Mayo Clinic, er bein av hip ofte rammet av osteoporose.

Lupus

Lupus er en et angrep på immunforsvaret på kroppens ledd, bein og organer som resulterer i kronisk betennelse som kan påvirke hip og resultere i hoftesmerter.

Isjias

Isjias er betennelse i isjiasnerven som går langs ryggraden og inn i hoftene, og kan føre til hoftesmerter og ømhet.