Digidexo.com

Årsaker til lav progesteron

Progesteron er et steroid-aktig hormon som er direkte involvert i den reproduktive system av kvinner, og andre kvinnelige pattedyr. Andre naturlig produserte former av progesteron kommer fra planter som Yam familien, som gjør det mulig for forskere å lage syntetiske hormon for behandling av mangler. Når en kvinne opplever lave nivåer av progesteron, kan det påvirke flere aspekter av hennes fysiske og følelsesmessige tilstand, samt selv være en faktor i infertilitet, så behandling er nødvendig. Oppdager tegn og årsaker til lav progesteron er viktig i å søke behandling.

Østrogen

Noen ganger vil kroppen produserer for mye østrogen i visse tilfeller, for eksempel i tilfeller av fedme og med hormon medisinering. Fettcellene holde og produsere østrogen, så egentlig den mer kroppsfett du har, jo mer østrogen som produseres i kroppen din, dette vil i sin tur redusere nivåene av progesteron som produseres naturlig.

Insulin

Når en persons kropp har en toleranse for insulin produksjon, kan dette føre til at hormoner for å bli ubalansert, senke progesteron produksjonen i kroppen. Motstand av insulin alle sammen er en ledende faktor i tillegg.

Stress

En høy spenning livsstil vil også bevirke kroppens evne til å skape og produsere progesteron. Anstrengende fysisk stress samt psykiske traumer og angst alvorlig endrer kroppens hormoner og deres produktivitet.

Diett

Underernæring vil ikke bare påvirke indre vitale organer, men din hormonproduksjon også. For at kroppen din til å pumpe hormoner som progesteron gjennom kroppen, bør riktig ernæring følges.

Inaktivitet

Avstå fra regelmessig trening fører hormoner å noen ganger gå i dvale eller redusere produksjonen. Dette fører til traumer til hormonproduserende kjertler i kroppen, og derfor hindrer evnen til å frigjøre nødvendig progesteron.

Medisiner

Avhengig av medisiner du er på, kan det påvirke mengden av progesteron kroppen produserer og absorberer. Visse hormonbehandlinger endrer kroppens evne til å absorbere produseres naturlig hormoner, slik som progesteron, og til og med østrogen eller testosteron.

Mysterier

Noen ganger, lege kan ikke finne ut den spesielle årsaken til lav progesteron, i hver kvinne, det er derfor det er best å trene riktig ernæring sammen med en aktiv og sunn livsstil. Unngå å drikke og spise fra plastbeholdere, og spesielt unngå å varme opp mat i plastbeholdere. Legene har funnet en link i mange progesteron relaterte symptomer med inntak av materialer i plastbeholdere og beholdere.