Digidexo.com

Tids Utgitt Testosteron Pellets for mannlige overgangsalder

Testosteron pellets, som er på størrelse med et riskorn, er laget av komprimert testosteron som oppløses langsomt og slippes over måneder. Testosteron er brukt for å lindre symptomer på "hann menopause", som omfatter lav libido, depresjon og manglende energi.

Implantasjon

Ved hjelp av en nål, injiserer en lege testosteron litt under huden. Implantatet oppløses, slik at en langsom og jevn levering i blodet.

Fordeler

Tids sluppet testosteron pellets er mer praktisk enn injeksjoner, fordi de er implantert to til tre ganger per år, mens injeksjon er gitt annenhver uke. En studie ved University of Medicine i Toronto viste at testosteronbehandling kan øke energi, gi en følelse av velvære og bedre hukommelse.

Bivirkninger

Som med alle medikamenter, har testosteron visse bivirkninger. Bivirkninger inkluderer kløe eller hevelse på injeksjonsstedet, hyppige ereksjoner og en økt produksjon av røde blodlegemer. Menn med allerede eksisterende hjerte, lever-eller nyresykdom bør ikke bruke testosteron.

Prosedyre

Testosteron pellets er implantert av en lege, som bruker lokalbedøvelse til nummen injeksjon syn. Avhengig av mengden av testosteron som kreves, kan pasienten motta 4-6 pellets. Oftest er pellets implantert under huden i magen eller sete.

Komplikasjoner

Det er mulig for en testosteron pellet for å arbeide seg ut av huden. På grunn av at pelleten er 1/8 tomme i diameter og 3/8 tommer i lengde, er avvisningen av en pellet ikke betraktet som en farlig komplikasjon, men snarere en ulempe.