Digidexo.com

Speech Therapy Ideer for barn

Tale terapi brukes til å behandle mennesker med tale- og kommunikasjons lidelser eller defekter, spesielt barn. En taleferdighet lidelse er når folk nøler, gjenta eller forlenge ord, stavelser eller setninger. En leddlidelse er når folk bruker en lyd for en annen eller utelate en lyd fra et ord. En stemme lidelse er når noen bruker feil plasser eller har en talekvalitet som er høyt eller harde. Muntlige motor og artikulasjon terapi kan hjelpe.

Oral Motor Therapy

Oral motor terapi trener musklene i ansiktet, inkludert de i lepper, tunge og kjever. Selv om mange muntlige motoriske øvelser - inkludert suger, blåser, biting og tyggegummi - ikke hjelper direkte med tale, kan de hjelpe med barn som er tilbakeholdne om noen form for muntlig bevegelser. Målet er å bruke disse øvelsene for å gradvis hjelpe enkeltpersoner bruke små ord og stavelser som "han", "meg", "nei" og "bye". Denne type tale terapi kan også bidra til å korrigere munnbevegelser som forårsaker dem til å snakke på feil måte, og gir noen trening i å bruke hans ansiktsmusklene for en rekke bevegelser.

Du kan øve noen enkle muntlige motoriske øvelser hjemme. Noen øvelser som hjelper med pusten kontroll og leppestyrke bære blåser gjennom et sugerør eller et munnspill. En annen aktivitet er en isometrisk øvelse ment å styrke musklene ved å trykke mot noe. For dette, starter du ved å stikke ut tungen og plassere en tunge depressor på tuppen av tungen. Deretter presse tungen mot objektet. Gjør dette seks til åtte ganger. Deretter plasserer tungen depressor på høyre side av munnen og presse mot det, prøver å flytte den til midten av munnen din med siden av tungen. Etter det, bytte til venstre side av munnen din og gjøre det samme.

For en kjeve trening, åpne munnen og ha noen til å holde underkjeven åpen. Forsøk på å lukke munnen ved hjelp av kjevemusklene, gjør denne øvelsen tre til fem ganger. Neste prøve øvelsen i revers, og starter med munnen lukket og noens hånd under haken. Forsøk på å bruke kjevemusklene til å åpne munnen.

Artikulasjon Therapy

Artikulasjon terapi hjelper med lydproduksjon. Under disse øvelsene, er det viktig at folk, spesielt barn, lære å bruke munnen og tunger å gjøre visse lyder, slik som "s" og "r". Vanligvis mennesker, spesielt de med mer alvorlige taleforstyrrelser, gradvis flytte opp til disse øvelsene, og starter med oral motor terapi. Selv om disse er ofte gjort med en logoped, det er øvelser som du kan øve hjemme for å forbedre deg artikulasjon av ord og lyder. Verbale signaler undervise der du må plassere tunge og munn for å lage lyder, Blikkfang er når du lære ved å se noen andre snakke eller ved å se deg selv i speilet. Taktile signaler er en kinetisk aktivitet, som å flytte hånden ned armen mens du praktiserer artikulasjon av ord eller setninger.

Når du gjør leddbehandling, start med stavelser og jobbe deg opp til ord og setninger. For den første uken, praksis stavelser som du har så lett med, slik som "s", ved å si det omtrent 10 ganger, to ganger om dagen. For de neste ukene, arbeide med å sette stavelsene i små ord, for eksempel "kjole". Praksis ord som har denne stavelse i forskjellige posisjoner, slik som i begynnelsen, midten og slutten av ordene. Arbeid opp til å bruke om 10 til 20 ord med visse stavelser i begynnelsen, midten og slutten av dem, går videre til nye når du har mestret en gruppe av ord. Det kan hjelpe å se deg selv i speilet når du sier disse ordene eller få noen andre til å si dem, slik at du får en følelse av ansiktsbevegelser som trengs for å produsere lyder. Jobbe opp til å bruke ord du har vært læring i setninger, enten du bruker dem sammen eller hver for seg.