Digidexo.com

Matvarer for å unngå med vitamin K & Blood Tynning

Matvarer for å unngå med vitamin K & Blood Tynning


Blodfortynnende legemidler brukes for å hindre blodpropp, som kan bevege seg gjennom sirkulasjonssystemet og lodge i hjertet eller lungene. Den medisinen er foreskrevet etter åpen hjertekirurgi og for å behandle visse hjertelidelser som kan føre til blodpropp og sykdommer som dyp venetrombose. Pasienter som tar medisinen må være oppmerksomme på mat med høyt vitamin K, noe som bidrar til blodpropp.

Vitamin K og blodfortynnende

Fordi vitamin K motvirker blodfortynnende medikamenter, leger som brukes til å gi råd til pasientene om å unngå mat med høyt vitamin. Dagens leger føler at vitamin K er for viktig å dietten til å bli eliminert og stress i stedet for at det skal forbrukes på en konsistent nivå, ifølge Mayo Clinic.

Foods høy i vitamin K

Begrens deg til en servering en dag med grønnsaker som er høy i vitamin K. En kokt halv kopp hver av følgende utgjør en enkel servering: spinat, grønnkål, nepe greener, collards, bladbete og sennep greener. En fjerdedel kopp fersk persille regnes som en porsjon.

Foods moderat høyt på vitamin K

Begrens deg til ikke mer enn tre porsjoner om dagen av grønnsaker som er moderat høy i vitamin K. En kopp hver av følgende utgjør en enkel servering: rå spinat; rå hakkede brokkoli eller nepe greener; og strimlet endive, Romaine eller grønt blad salat. En halv kopp kokte rosenkål er ansett som en enkel servering.

Foods Lavere på vitamin K

Matvarer som inneholder mindre mengder av vitamin K kan forbrukes mer fritt. De omfatter isbergsalat, asparges, rødkål og soyaolje. Som nevnt før, er konsistens nøkkelen til å opprettholde terapeutiske nivåer av blodfortynnende legemidler.