Digidexo.com

Hva er behandlingen for Utriving Sprekker?

En avulsion fraktur er når et leddbånd eller sene er festet til benet trekker bort fra benet, og river av et stykke av benet sammen med den. Hvis du har en avulsion brudd, er det viktig for en lege for å fastslå omfanget av skaden og sette en behandlingsplan på plass.

Symptomer

En helsepersonell vil utføre en fysisk eksamen og diskutere dine symptomer med deg, som ofte involverer smerter, ømhet og hevelse. Den skadde området blir ofte svake, og du vil sannsynligvis miste utvalg av bevegelse. Hvis venstre uten behandling, kan du miste stabiliteten i det skadde området, og du kan føle deg som om det vil gi ut.

Detection

En lege bruker normalt konvensjonell røntgen for å bekrefte en avulsion brudd. I tillegg til den X-ray, kan hun bestille en MR for å bestemme omfanget av skade leddbånd og sener gjennom avbildning med høy oppløsning og for å avdekke plasseringen av avulsion, så vel som størrelsen. Bekreftelse av en avulsion brudd er viktig for gjenoppretting slik at riktig behandling kan brukes til skaden.

Rest

Behandling for avulsion frakturer vanligvis krever hvile; tilstanden kan ofte leges på egen hånd i løpet av fire til seks uker med hvile. Bruk is til det skadde området i ca 20 minutter hver noen timer for å redusere betennelse og smerte. En lege vil gi en resept på anti-inflammatoriske medisiner. Avhengig av hvor bruddet er, må du kanskje krykker slik at området for å hvile.

Casting

Noen ganger kaster den skadde området er nødvendig for å bidra til å stabilisere den, legge til rette for helbredelse og hindre ytterligere skade. Du kan trenge en walking boot, støpte eller skinne, avhengig av alvorlighetsgraden av avulsion brudd.

Fysioterapi

Hvis du har en avulsion brudd du kan trenge en fysisk terapi program for ca 3-6 uker å bedre utvalg av bevegelse og styrke. Fysisk rehabilitering kan være den primære behandling eller det kan anvendes i forbindelse med andre behandlinger, for eksempel støping eller kirurgi.

Kirurgi

Hvis benfragmentet tårer bort fra sitt nettsted eller hvis det er alvorlige skader på leddbånd eller sene, så du kan trenge kirurgi for å reparere området eller feste den til beinet. Hvis et barn har en avulsion brudd på en vekst plate, vil han trolig kreve kirurgi for å bidra til å redusere komplikasjoner og hindre kroniske smerter og betennelse i avulsion området.