Digidexo.com

Primær pulmonal hypertensjon Behandling

Pulmonal hypertensjon er en hjertetilstand i hvilken de pulmonære arterier opprettholde høyere enn normalt trykk. Denne lidelsen er delt inn i to kategorier: primær og sekundær pulmonal hypertensjon. Sekundær pulmonal hypertensjon oppstår når den ekstra arterietrykk kan forklares ved en sekundær årsak, slik som emfysem eller blodpropp. Primær pulmonal hypertensjon (PPH), sjeldnere form, oppstår når ingen sekundær årsak kan være funnet. Mens ingen kur finnes for denne tilstanden, kan behandlingstilbud bedre livskvalitet og ta opp noen av symptomene.

Konsekvenser

Lungene arteriene pumpe blod fra høyre ventrikkel i hjertet å plukke opp oksygen fra lungene. Hvis trykket i denne veien er for høy, kan det oppstå alvorlige konsekvenser. Den ekstra press gjør det vanskeligere for hjertet å pumpe blodet gjennom lungene arteriene. Dette fører til at musklene i høyre hjerte for å forstørre. En forstørret hjerte er en alvorlig medisinsk tilstand som kan føre til væskeopphopning i kroppsvev, så vel hjertesvikt og død. Dødsfall er mer vanlig i primær pulmonal hypertensjon enn den sekundære formen fordi den underliggende årsaken er ukjent. PPH er også mer aggressiv form av sykdommen utvikler seg raskt og ofte påvirker unge mennesker.

Behandling: dilatasjon

På grunn av sin mystiske opprinnelse, er primær pulmonal hypertensjon vanskelig å behandle. Primær pulmonal hypertensjon krever avansert behandling ved hjelp av legemidler som Utvid lungene arteriene. Ved å utvide disse banene, er trykket redusert og sirkulasjon kan flyte lettere. Noen dilatory legemidler som brukes til å behandle denne lidelsen omfatter epoprostenol, Tracleer, Remodulin, Ventavis og Revatio.

Behandle symptomene

Din lege kan også foreskrive kosttilskudd for å øke oksygenopptaket og diuretika å stimulere vannlating. Disse behandlinger ikke rettet mot årsaken til pulmonal hypertensjon, men snarere ta opp de ubehagelige symptomer på tilstanden. De mest fremtredende symptomer inkluderer kortpustethet, hoste og trøtthet.

Gene Therapy

En spennende ny mulighet har dukket opp i feltet av PPH forskning, da genet som forårsaker familiær PPH har blitt oppdaget. Når PPH er tilstede langs en familie linje, er det forårsaket av en mutasjon i et gen merket BMPR2. Oppdage genet ansvarlig er et viktig gjennombrudd, da det kan føre til genterapi i fremtiden. Dette ville innebære å redigere den genetiske mekanisme for å forhindre angrep av sykdommen.