Digidexo.com

Hva er de ødeleggende Symptomer på Spinal stenose?

Hva er de ødeleggende Symptomer på Spinal stenose?


Spinal stenose oppstår når spinalkanalen blir smalere. Denne innsnevring kan føre til nerverøtter eller ryggmargen for å bli klemt. Spinal stenose kan oppstå enten i nedre rygg eller nakke. Når nervene blir komprimert, kan alvorlige symptomer oppstår som kan føre til komplikasjoner som et tap av følelse i bena eller føttene. Spinal stenose er mest vanlig hos personer over 50 og kan være assosiert med artrose relaterte bein ødeleggelse.

Stivhet og nummenhet

De vanligste symptomene på spinal stenose er stivhet i leddene og nummenhet i nakke, skuldre og ekstremiteter (for eksempel armer og ben). Du kan ha vanskeligheter med å gå eller opprettholde balansen. Du kan selv snubler over dine egne føtter eller finner ut at du trenger å holde på noe for å opprettholde din holdning.

Inkontinens

Som nerver eller ryggmargen blir komprimert over tid, kan symptomene føre til et tap av tarm eller blære-kontroll. Denne tilstanden kan bli alvorlig som du kan enten oppleve et tap av blæren med mindre lekkasjer eller jord selv helt av. Du kan føle trang til å bruke toalettet, men på grunn av de kløp nerver, kan du være i stand til å kontrollere disse oppfordrer til du kommer til fasiliteter.

Cauda Equina syndrom

I alvorlige tilfeller av spinal stenose, kan cauda equina syndrom oppstår. Cauda equina syndrom er en tilstand som oppstår når \ spinalkanalen blir så komprimert at smerter i ett eller begge ben oppstår. Du kan også oppleve smerter i baken, nummenhet i genital regionen, muskelsvakhet og skarp, stikkende og konstante smerter.

Andre effekter

Du kan til tider oppleve en prikking eller svakhet i baken. Spinal stenose i nakken, hvis det blir alvorlig, kan føre til massiv kropp svakhet eller lammelse hvis venstre ubehandlet. Isjias (etappe prikking eller smerter, svakhet eller smerter i ryggen) kan også forekomme. Klaudikasjon, som refererer til benet kramper som ikke kan lindres, er en annen mulig effekt.

Behandling

Det er viktig å holde seg aktiv for å hindre kroppen din fra å bli stiv eller fra å miste muskelkontroll. Bøye leddene eller går - selv mens bøyd over en walker - kan bidra til å holde musklene løs. Riding en stillestående sykkel kan bidra til å redusere risikoen for spinal stenose symptomer. Snakk med en lege for å finne ut om du bruker anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan hjelpe lindre symptomene.

Kirurgi

I alvorlige tilfeller, slik som claudicatio, kan kirurgi være nødvendig. Dekompresjon kirurgi kan bidra til å lindre symptomene på spinal stenose betydelig. Det er viktig å snakke med en lege for å diskutere smertebehandling, rehabilitering eller kirurgi alternativer for å håndtere symptomer assosiert med spinal stenose.