Digidexo.com

Akne & Glutenfri Dietter

Selv om koblingen mellom de to er langt fra intuitiv, gluten forbruk kan i noen tilfeller være relatert til utbrudd av akne. Hvis du tidligere har forsøkt å kurere akne til ingen nytte, vil en mulig løsning være å begynne å følge en glutenfri diett.

Hva er gluten?

På et grunnleggende nivå, er gluten en type protein som vanligvis finnes i korn som hvete, havre, bygg, rug og. Vanligvis forbrukes matvarer som inneholder gluten inkludere brød, pasta, og bearbeidet mat. Dessverre, disse er alle matvarer som utgjør hoveddelen av de fleste individers dietter, slik utsettelse av gluten kan virke som litt av en kamp.

Gluten og Acne

Mye som laktose, mange mennesker er gluten intolerante. Dette betyr at de opplever en mild til alvorlig allergisk reaksjon ved å konsumere produkter som inneholder gluten. Dette allergisk reaksjon manifesterer seg i form av betennelse, som igjen resulterer i akne. Dermed kan forbruket av gluten være første skritt i en kjedereaksjon som fører til tilsynelatende "uhelbredelige" tilfeller av akne.

Smak på glutenfri diett

Den beste måten å eliminere gluten fra kosten din er å vedta en plan for å spise ligner på Paleo Diet. Paleo, eller Caveman, kosthold er modellert etter den antatte spisevanene våre forhistoriske forfedre. For å følge denne dietten, rett og slett eliminere forbruket av alt korn, bønner, poteter, melkeprodukter, sukker og salt. I stedet spiser kjøtt, kylling, egg, fisk, frukt, grønnsaker, nøtter og bær. Dette vil effektivt fjerne alle gluten fra kostholdet ditt samtidig som du oppnå varig vekt kontroll i tillegg.

Jobber mot en Gluten Free Life

Tar "cold turkey" rute og eliminere alle glutenholdige matvarer fra kostholdet ditt på en gang kan være for psykisk vanskelig. Hvis dette er tilfelle, bør du vurdere å fjerne en type mat eller kategori per uke til du har fjernet all gluten fra kostholdet ditt. Start for eksempel ved å eliminere forbruk av frokostblanding om morgenen. Den neste uken, fjerne brød fra kostholdet ditt også. Sakte krypekjøring inn i en gluten-fri liv vil gjøre den nye kosten virker mer som en vane og mindre som tortur.

Betraktninger

Hvis du bruker "treg" rute for å fjerne gluten fra kosten din, må du huske å følge både brevet og ånden av loven. For eksempel, hvis du alltid spiser frokostblanding til frokost og fjern at mat fra kostholdet ditt, ikke etterpå begynne å spise bagels i morgen i stedet. Selv bryte din avhengighet av korn og stivelsesholdige karbohydrater vil være utfordrende, kan belønningen kommer i form av en klar hudfarge og en sunn kroppsbygning.