Digidexo.com

Akne Fakta og myter

Akne Fakta og myter


Til tross for vitenskapelig baserte fakta, er det flere myter som sirkulerer om akne er årsaker og behandlinger. Noen kan ha noe sannhet i dem, men forklaringen er ofte ikke relevant for hva den egentlige årsaken til akne er. Misoppfatninger om akne bør korrigeres for å gi den beste acne behandling mulig og å ytterligere forhindre akne.

Myte # 1: Soling og soling botemidler acne.

En tan fører til at huden blir mørkere som kan midlertidig skjule rødhet i akne, men det vil også føre til at huden tørr og irritert. Det er ingen kobling mellom soleksponering og akne forebygging; derimot, kan soling og soling øker risikoen for tidlig aldring og kreft. Beskytt huden din ved å velge en noncomedogenic eller nonacnegenic (vil ikke tette porene) solkrem med solfaktor (SPF) på minst 15.

Myte nr 2: Fatty og fet mat forårsake kviser.

Studier viser at ingen spesifikk mat har vist seg å forårsake akne. I noen tilfeller kan du merke at kviser er verst etter å ha spist visse matvarer. For noen, spise fet og fet mat forverrer deres akne, men vil ikke føre til kviser. Slike matvarer omfatter de som har høyt kalsiuminnhold (melk) eller høy Jod innhold (sjømat). Kutte ned på maten du mener er verre kviser å se om det gjør noen forskjell.

Myte nr 3: Vaske din faktisk hindrer ofte kviser.

Vaske ansiktet vil bidra til å fjerne smuss og olje fra porene, men dårlig hygiene er faktisk ikke årsaken til kviser. Olje kombinerer med døde celler under overflaten av huden, hvor det ikke er mulig å nå. Vask ansiktet med mild såpe og vann to ganger om dagen som en generell regel for å redusere bakterier.

Myte # 4: Iført sminke kan resultere i akne.

I noen tilfeller kan bruk make-up forårsake akne. Dette er fordi noen kosmetiske produkter kan føre til usunn tilstopping av porene. Den beste måten å unngå akne i dette tilfellet er å velge produkter som er nonacnegenic eller noncomedogenic, som ikke vil tette porene.

Noen kosmetiske merker og concealers inneholder nå benzoyl peroxide eller salisylsyre, akne-behandling ingredienser, for å bidra til å bekjempe akne.

Myte # 5: Sex og onani kan føre til kviser.

Denne myten ble brukt i det 17. århundre for å fraråde folk å engasjere seg i seksuelle relasjoner før ekteskapet. Sex og onani har ingen forbindelse til acne, selv om testosteron (kjønnshormon) kan forårsake kviser.

Myte # 6: Hvis du klemmer kviser hjelper dem gå bort raskere.

Klemme halliker kan gjøre dem mindre synlige, men dette vil føre til at akne å bli lenger. Dette forverrer spredning av bakterier ved å skyve døde hudceller og oljen videre inn i huden. Dette kan også føre til dannelse av arr som kan være permanent.

Myte nr 7: For å unngå kviser, bruke akne medisinering hver dag.

Akne medisiner inneholder benzoylperoksid og salisylsyre som også tørking agenter. Using disse kan forårsake tørr hud og irritasjon, som fører til mer rødhet og urenheter. Noen medisiner kan ta opptil åtte uker å få full effekt, så det er alltid best å følge din hudlege råd.