Digidexo.com

Hvordan kan jeg bygge opp Må Sittehøyde på en manuell rullestol?

Hvordan kan jeg bygge opp Må Sittehøyde på en manuell rullestol?


Høyden av setet på en manuell rullestol påvirker hvordan en rullestol-brukeren sitter i stolen, og utfører oppgaver som å nå. Bygge opp setehøyden kan hjelpe rullestolbrukere forbedre sin holdning. Manuelle rullestoler har en fast seteplate høyde, slik at den viktigste hensikten å ha når oppbygging setehøyden er puten som er plassert på stolen.

Hvordan kan jeg bygge opp Må Sittehøyde på en manuell rullestol?

•  Legg lag under puten. En enkel måte å bygge opp setets høyde er å legge til lag i puten. Dette kan være gjennom å legge til håndklær til setet, eller et fastere lag under setet, for eksempel et ark av tre. Dette sikrer at rullestolbrukeren kan sitte høyere i rullestolen.

Endre pute tykkelse. Endring av en pute for en tykkere er en annen måte å bygge opp høyden på setet. Puter er tilgjengelig i en rekke forskjellige tykkelser, og en tykkere man kan tillate brukeren å sitte høyere i stolen.

Endre pute materiale. Rullestolputer kommer i et bredt spekter av materialer, noe som kan ha betydning for hvor høyt brukeren sitter i stolen. For eksempel vil en hard-skum base med en gel-toppet pute gjør det mulig for brukeren å sitte høyere enn ved bruk av en billigere svamppute, som komprimerer lettere. Tenk luftfylte puter, som kommer i forskjellige tykkelser og lar deg justere høyden på en manuell rullestol.

Hint

  • Sørg for at å bygge opp setehøyden ikke påvirker brukerens balanse eller holdning. Brukeren skal være i stand til å drive rullestolen og sitte riktig i setet. Den rygghøyde er en viktig faktor i dette.