Digidexo.com

Vasomotorisk rhinitt Pain

Vasomotorisk rhinitt, eller nonallergic rhinitt, er en medisinsk tilstand som fører til nysing, rennende nese og lunger i nesegangene. Personer med denne tilstanden har konstant vannaktig nasal drenering. Nonallergic rhinitt er ikke forårsaket av en infeksjon, men det kan føre til alvorlige komplikasjoner. Pasienter med vasomotorisk rhinitt kan oppleve smerte dersom de utvikler komplikasjoner som bihulebetennelse eller ørebetennelse.

Vasomotorisk rhinitt

Vasomotorisk rhinitt lider erfaring nesesymptomer som ikke er forårsaket av en allergi. Folk utvikler symptomer på denne tilstanden som reaksjon på miljømessige utløsere som forårsaker irritasjon i nesen, slik som krydrede matvarer, luftforurensning eller tørr luft. Alkohol kan også utløse vasomotorisk rhinitt, og denne tilstanden kan være en bivirkning av enkelte medikamenter, så vel. Leger gi allergi tester til pasienter for å være sikker på at de ikke har allergisk rhinitt. Tilstanden kan behandles med nesespray, decongestants og antihistaminer.

Bihulebetennelse

Bihulebetennelse er en vanlig komplikasjon ved vasomotorisk rhinitt som er forårsaket av en bakteriell, viral eller soppinfeksjon i bihulene. Bihulebetennelse kan forårsake flere typer smerte, inkludert hodepine bak øynene, ansikts smerter og sår hals. Tett nese, tretthet og feber kan forekomme med denne tilstanden. Tette bihuler og opphopning av slim i bihulene gir et gunstig miljø for bakterier og andre årsaker til bihulebetennelse å vokse.

Bihulebetennelse Treatment

Personer med bihulebetennelse smerter kan ta over-the-counter smertestillende midler som ibuprofen eller paracetamol for smertelindring. Bihulebetennelse lider bør unngå aktiviteter og miljømessige forhold som kan forverre smerte, for eksempel flyreiser og plutselige temperaturendringer eller ekstreme temperaturer. Leger kan behandle alvorlige tilfeller av bakteriell bihulebetennelse med antibiotika. Nasal saltvann spray, hjem luftfukter bruk og drikker rikelig med væske kan redusere sinus betennelse og smerter.

Ørebetennelse

Personer med vasomotorisk rhinitt kan utvikle en infeksjon i mellomøret fra nesetetthet. En ørebetennelse fører væske til å hope seg opp bak trommehinnen. Ørebetennelse pasienter kan oppleve øreverk og tilhørende smerter i øret. En følelse av fylde i øret, hørselstap i en berørt øret og gastrointestinale effekter som diaré eller oppkast kan forekomme med en ørebetennelse. Personer med øresmerter bør se en lege så snart som mulig.

Ear infeksjon behandling

Leger behandle bakterielle ørebetennelser med en antibiotikakur. Pasienter kan gjelde et varmt vann flaske eller varm klut til et berørt øre for å lindre smerter og betennelser. Smertelindring øredråper er tilgjengelig over disk og kan redusere ørebetennelse smerte. Leger kan foreskrive øret dråpe medisiner for smerter symptomer. Oral reseptfrie smertestillende som for eksempel paracetamol eller ibuprofen kan gi øret symptomlindring.