Digidexo.com

Binyrene funksjon hos barn

Binyrene funksjon hos barn

Når du tenker på et barns helse og trygg utvikling, trenger binyrene ikke vanligvis kommer til tankene. Funksjonen av binyrene, men er nødvendig for helse og trivsel. Det er først når binyrene er feil som folk vanligvis legger merke til dem. En grunnleggende forståelse av disse kjertlene kan bidra til å øke den generelle helsen.

Beliggenhet

Binyrene er plassert i magen, på toppen av nyrene. Det er to av disse kjertler, en på toppen av hver nyre. Binyrene er også kalt suprarenal kjertler. Begge disse navnene, binyrene og suprarenal, refererer til plasseringen av kjertler og mener "på eller i nærheten av nyrene."

Identifikasjon

De binyrene er svært liten og trekantet i form, men noen leger beskrive dem som stjerneformet. De er hver sammensatt av to forskjellige deler. Disse delene er binyremargen og binyrebarken. Hver av delene er ansvarlig for en annen funksjon inne i et barn eller en voksen kropp. Binyrene har også adrenal arterier som er koblet til dem.

Funksjon

Binyrene er en del av det endocrine system, noe som betyr at de arbeider med andre kjertler i kroppen for å produsere hormoner som er nødvendige for utvikling og vekst hos et barn. Binyrebarken skaper og utskiller hormoner direkte inn i blodstrømmen, mens medulla skaper hormoner som adrenalin.

Betydning

Binyrebarken skaper hormoner som er nødvendige for den daglige livet til et barn. Hormonene skilles ut av denne delen av binyrene glandsare ansvarlig for å kontrollere kroppens bruk av fett og karbohydrater, og for å bekjempe infeksjoner. Sunn binyrebarken funksjon er spesielt viktig i små barn fordi det hjelper dem å bekjempe sykdommer, og det styrker deres immunsystem. Binyremargen skaper hormoner som hjelper en person å takle stress, både følelsesmessig og fysisk. Dette er også svært viktig for et barn som det hjelper på hans evne til å reagere hensiktsmessig på stressende og intense situasjoner.

Problemer

Det er flere lidelser som kan påvirke adrenal hormon produksjon. Det er mulig for et barn å ha overaktiv binyrene, der kroppen vil produsere for mange hormoner, eller under aktive binyrene, der kroppen ikke vil produsere nok hormoner. En annen adrenal problem som berører barn er en lidelse som kalles medfødt adrenal hyperplasi, som er genetisk arvelig. Medfødt adrenal hyperplasi påvirker utvikling hos barn og kan forårsake problemer som denne lidelsen kan føre til senere problemer med sunn utvikling i puberteten.