Digidexo.com

Komplisert sorg Issues

Komplisert sorg Issues

Å miste en kjær er en av de vanskeligste utfordringene du noensinne vil møte. Alle avtaler med dette tapet på en annen måte. Men noen mennesker ta tapet enda hardere enn andre, noe som resulterer i komplisert sorg. The Mayo Clinic sier: "I komplisert sorg, smertefulle følelser er så langvarig og alvorlig at du har problemer med å akseptere døden og gjenoppta ditt eget liv." Enten du sliter med din egen sorg eller du ønsker å hjelpe en kjær, du kan identifisere vanlige problemer og hva du kan gjøre for å hjelpe.

Denial

I sin 1969 boken "On Death and Dying" psykiater Elisabeth Kübler-Ross identifisert de fem stadier av død. Den første fasen er fornektelse. Selv om de fleste mennesker går gjennom alle stadier når du arbeider med sin sorg, personer med komplisert sorg har en overveldende følelse av fornektelse hvor de tror personen de elsket fremdeles bor. Det er også vanlig for disse personene å lete etter sine kjære i kjente steder og unngå ting som minner dem om tapet. For å hjelpe komme forbi dette stadiet, er det viktig at du innser din kjære er borte og vil ikke komme tilbake. Pakk opp sine klær og endre rommet som en visuell påminnelse om å hjelpe deg med å akseptere virkeligheten.

Komme Over It

Hvis du har mistet et barn eller ektefelle, vil den overveldende tristhet trolig strekke seg over en lang tidsperiode. I mellomtiden, velmenende venner og familie vil oppfordre deg til å "komme over det." Innse at dette ikke er et konsept som har mye innflytelse til det som du aldri vil komme over tapet av en kjær, særlig tapet av et barn eller ektefelle. Ifølge Center for Sorg og Healing, er det ingen bestemt tidsplan på hvor lenge sorgen vil vare. Du kan lære å leve med sorgen og fortsatte sorg å leve et produktivt liv, men tror ikke at du noensinne vil glemme den personen i livet ditt, eller slutte å føle hans fravær.

Skyld

Ett av symptomene på komplisert sorg er en akutt følelse av skyld. Du kan bli overveldet hvis du ikke har en positiv møte sist gang du så din nå avdøde foreldre eller andre familiemedlemmer. Du spille den siste samtalen du hadde med ham om og om igjen i tankene dine og føler skam at du ikke si "jeg elsker deg" eller du angrer negative ord du sa. Innse at du ikke kan gå tilbake i tid og at din kjære visste du elsket henne, selv om det siste møtet var negativ. Ta dette som en livsvisdom og si "jeg elsker deg" mer til folk som er for tiden i livet ditt som du vet aldri når deres siste dag vil passere.

Detachment fra Life

Et annet vanlig problem av komplisert sorg er manglende evne eller mangel på ønske om å fortsette aktiviteter du tidligere har hatt. Du kan unngå kjære så de minner deg om ditt tap. Du kan ikke være i stand til å gå om din daglige rutine som sorgen veier tungt på deg. Du må imidlertid arbeide for å opprettholde menneskelige forbindelser. Snakk med en medfølende venn eller elsket en, søke rådgivning og bli med i en støttegruppe.

Moving On romantisk

Mens noen enker ta svært lang tid før de begynner å date, andre enker finne trøst i den komforten av en annen tilstedeværelse i livet sitt. Noen familiemedlemmer kan reagere negativt mot din nye partner og føler han forsøker å ta plassen til et kjært familiemedlem. Dette problemet har en tendens til å gjøre en enke føle skyld eller skam. Snakk med din kjære om hvordan det å ha en ny person i livet ditt tar ikke bort den kjærlighet og hensyn du ha for din mistet ektefelle. Også nevne hvordan din tidligere ektefelle ønsker du skal være lykkelig og gå videre med livet ditt i hennes fravær.