Digidexo.com

Risiko for medisinering ADHD barn

Hvis barnet ditt har blitt diagnostisert med ADHD, kan du ha noen bekymringer om å gi henne medisiner. Mange medisiner har alvorlige bivirkninger eller er bare nyttig på kort sikt.

Medisiner

Sentralstimulerende midler som amfetamin og methylphenidates er de mest vanlige medisiner som brukes til å behandle ADHD. Vanlige amfetamin er Dexedrine, Desoxyn og Adderall. Methylphenidates er tilgjengelig som Ritalin, Concerta, Meta og Focalin.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av disse medikamentene er nervøsitet, søvnløshet, tap av matlyst, forkrøplet vekst, toleranse resulterer i konstant behov for å øke dosen, eller avhengighet.

Alvorlige bivirkninger

Noen mindre vanlig, men mer alvorlige, bivirkninger inkluderer hjerteproblemer, økt hjertefrekvens, høyt blodtrykk, paranoia og hallusinasjoner.

Feildiagnostisering

Mange medisiner som er nyttig i behandling av ADHD forverre andre tilstander. Har en full psykologisk evaluering gjort på barnet ditt før samtykke til behandling eller medisiner.

Advarsel

Hvis barnet ditt er for øyeblikket på medisiner for ADHD, ikke stoppe medisinering uten å snakke med legen din. Stoppe medisiner plutselig kan forårsake alvorlige psykiske problemer.