Digidexo.com

Slik Care for Forstuinger og belastninger

Slik Care for Forstuinger og belastninger


Leger definere en forstuing som en tåre eller en strekk på et leddbånd og en belastning som en sene eller muskel skader. Forstuinger er vanlig i knær, håndledd og ankler, mens stammer er vanlig i hamstring og rygg. Hvis du har opplevd en forstuing eller belastning, er det flere ting du kan gjøre for å bidra til å behandle skader hjemme. Tar smertestillende medikamenter og følge RICE (hvile, is, kompresjon og elevasjon) metode for omsorg kan hjelpe.

Bruksanvisning

Hvil skadde kroppsdelen. Sørg for å begrense noe trening eller aktivitet som involverer den skadde kroppsdelen i minst 24-48 timer etter forstuing eller belastning skjedde. Dette gjør at din forstuing eller belastning å starte helbredelsesprosessen og hjelpe deg å unngå ytterligere skade.

Ice forstuing eller belastning. Påfør en ispose, helst en innpakket i et håndkle, til forstuet eller anstrengt time for tjue minutter om gangen. Husk å begrense mengden av tid der du bruker ispose for å redusere risikoen for frostskader. Påfør ispose til det skadde området hver flere timer for de første én til to dager etter skaden din. Dette vil bidra til å redusere smerte og holde hevelsen ned.

Komprimer det skadde området. Hvis du har en forstuing eller en belastning, vil påføre kompresjon til skaden bidra til å redusere hevelse du opplever. For effektiv kompresjon, bruke en elastisk bandasje eller vikle kjøpt fra et stoff butikk på forstuing eller belastning. Alternativt kan legen din foreslå bruk av en skinne eller en luft kastet i stedet. Sørg for å følge legens anbefalinger.

Hev forstuet eller anstrengt kroppsdel. Hold den skadde området over nivået på hjertet ditt å bidra til å redusere hevelse. Bruk en pute for å holde skaden forhøyet.

Ta medisiner for å bidra til å redusere smerte og hevelse. Over skranke medikamenter som naproxen og ibuprofen kan redusere smerten du føler på grunn av en forstuing eller en belastning, og bidra til å redusere betennelse eller hevelse i det berørte området. Følg alle doseringsanvisningen på emballasjen av disse stoffene.

Tips og advarsler

  • Unngå innpakning elastisk bandasje for stramt rundt skadde området. Hvis du vikle bandasjen for stramt, kan du kutte av blodtilførselen til skade.
  • Sørg for å se din lege hvis du opplever alvorlige smerter eller hvis smertene ikke responderer på behandlingen skissert ovenfor.