Digidexo.com

Rettsmidler for Plantar Facisitis

Plantar fasciitis er en betent ligament forårsaket av overskytende belastningen plasseres på foten, forårsaker enorme smerter i hælen regionen, melder Mayo Clinic. Det finnes en rekke måter å behandle symptomer på plantar fasciitt, ​​med resten blir sterkt anbefalt. Hvis symptomene ikke bedres etter en lengre periode, vil legen anbefale et kurs av handlingen. Valgene kan være medisinsk i naturen eller de kan være hjemme basert. Konservativ behandling er som regel å foretrekke, etterfulgt av en mer aggressiv tilnærming hvis plantar fasciitt ikke blir bedre.

Medisinske rettsmidler

Det er flere medisinske behandlinger som kan brukes til å forbedre eller eliminere plantar fasciitis. The American Academy of Family Physicians opplyser at en av de mer populære behandlinger er å injisere kortikosteroider i hælen pad, hvor det meste av smertene foregår. Denne behandlingen dreper de fleste av smerte, men det kan være svært smertefullt å få skutt og for mange av dem kan sprekke ligament.
Ifølge Revolution Health, en ikke-invasiv teknikk som er relativt ny er den ekstrakorporal sjokkbølgebehandling, som bruker lydbølger for å stimulere healing. Rapporter om forskjellig effektiviteten av behandlingen, men bivirkninger inkluderer hevelse, bruising og nummenhet. På grunn av det, vil legene bare anbefale ESWT for langsiktige lider av plantar fasciitt.
Sist, er det mest alvorlige behandling for plantar fasciitis kirurgisk fjerning av ligament eller deler av den. Målet er å redusere smerte, bedre mobilitet og eliminere tilstanden. Bivirkninger av operasjonen omfatter sammenbruddet av foten bue og fortsatte smerter av plantar fasciitt, ​​advarer Mayo Clinic.

Hjem Rettsmidler

Forskjellige behandlinger kan forsøkes hjemme, ved hjelp av over-the-counter elementer. Foruten hvile, er en anbefalt behandling til is hælen området, sier Mayo Clinic, med håp om å redusere betennelse.
Shoe inserts bør vurderes å gi støtte til buen på foten og gir ekstra pute for hælen regionen.
Fordi plantar fasciitt slår som regel de som er overvektige eller altfor aktiv, kutte ned på fysisk aktivitet og å miste overflødig vekt kan bidra til å lindre symptomene. Overdreven trening kan forverre plantar fasciitt, ​​så det er viktig å fokusere på trening med lav effekt bevegelser, som for eksempel sykling og bruk av elliptiske, for å holde seg i form og å gå ned i vekt. Øvelser og strekninger kan brukes til å hjelpe plantarfascien strekningen naturlig, som gir lindring. The American Academy of Family Physicians sier disse øvelsene er spesielt gunstig i morgen for å løsne opp musklene i leggen og foten, noe som bidrar til å redusere smerte.
Sammen med øvelsene, kan en splint brukes om natten for å holde muskler og plantarfascien i en komfortabel og strukket stilling.